Una nena amb síndrome de Down no podrà jugar la Copa d'Espanya de vòlei

L'entorn del club d'Esplugues denuncia que la federació espanyola nega la participació de la Laia perquè supera l'edat permesa

volei

volei

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

LaLaia, una nena amb síndrome de Down i que habitualment juga amb el Club Vòlei Esplugues, no podrà participar al desembre en la Copa d’Espanya infantil de l’especialitat, que es disputa a Guadalajara, al no obtenir el permís corresponent per part de la Federació Espanyola de Voleibol, que, segons l’entorn del club barceloní, no li permet la inscripció perquè supera en un any l’edat de la categoria.

Notícies relacionades

La nena tenia previst acudir a la ciutat de Castella-la Manxa durant les festes de Nadal. El Club Vòlei Esplugues ha denunciat la situació a través de les xarxes socials. S’assegura que el club ha insistit, en virtut de premiar més la inclusió de la Laia que els resultats esportius, a disputar el torneig tot i que li donessin tots els partits per perduts. Ja s’ha iniciat una campanya a les xarxes socials amb les etiquetes #LaiaJuega i #Inclusion, que compta amb el suport, entre d’altres, de l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz.

Pel que sembla, i segons les mateixes fonts, la Laia pot jugar habitualment els partits amb les seves companyes, al marge de la seva edat, ja que la federació catalana no hi posa cap obstacle. La notificació impedint la participació de la Laia es va rebre dimecres passat. «Cal dir que el joc d’aquesta nena dona molts avantatges a l’equip, però cap es pot comptar amb punts o sets», afegeixen les fonts que han denunciat aquesta situació.