LLUITA CONTRA EL RACISME

La UEFA sanciona per racisme Bulgària amb un partit a porta tancada

La Comissió de Control, Ètica i Disciplina castiga Bulgària i hauran de mostrar una pancarta de 'No al racisme' al seu estadi

rpaniagua50404232 sofia  bulgaria   14 10 2019   supporters of bulgaria during191015185605

rpaniagua50404232 sofia bulgaria 14 10 2019 supporters of bulgaria during191015185605 / GEORGI LICOVSKI

1
Es llegeix en minuts

La UEFA ha resolt l’expedient dels incidents del partit entre Bulgària i Anglaterra i ha decidit que el matx entre Bulgària i la República Txeca del 17 de novembre sigui a porta tancada. A més, el màxim organisme del futbol europeu posa la sanció per a un segon partit a porta tancada en suspens. La Federació Búlgara també ha sigut sancionada econòmicament amb 75.000 euros de multa.

El 14 d’octubre, en el partit classificatori per a l’Eurocopa 2020, alguns aficionats búlgars van insultar els jugadors de color anglesos, com també van fer la salutació feixista.  La UEFA va intervenir en l’assumpte i va decidir obrir una investigació sobre els fets que s’ha resolt aquesta setmana amb diferents sancions. El president de la Federació Búlgara va haver de dimitir.

Notícies relacionades

A tot això, Bulgària estarà a l’ull de mira de la UEFA, ja que en un període de dos anys podria tornar a jugar a porta tancada si ocorreguessin episodis racistes. 

Reacció de la Federació Anglesa

Des d’Anglaterra s’ha emès un comunicat per expressar que tant de bo mai més se succeeixin uns comportaments tan deplorables com els de Sofia en l’últim partit de la selecció anglesa. A la publicació, la federació insta a aplicar programes d’educació per solucionar el problema del racisme, i d’aquesta manera estan segurs que es podrà acabar amb el racisme.