RACISME EN EL FUTBOL

La Federació Anglesa demana obrir una investigació sobre els abusos racistes a Bulgària

Una part de l'afició búlgara va fer gestos nazis i càntics xenòfobs contra els jugadors anglesos

El president búlgar ha demanat la dimissió immediata del president de la Unió Búlgara de Futbol, Borislav Mikhailov

zentauroepp48511334 england s marcus rashford  left  and netherlands  frenkie de190608204842

zentauroepp48511334 england s marcus rashford left and netherlands frenkie de190608204842 / Luis Vieira

1
Es llegeix en minuts

La Federació Anglesa ha emès un comunicat perquè la UEFA obri una investigació sobre les lamentables actituds racistes d’una part del’afició búlgara. Alguns ultres van mostrar una conducta bel·ligerant i racista cap als jugadors negres anglesos. 

El màxim organisme del futbol anglès va expressar a Twitter que la situació viscuda pels seus jugadors durant el partit de classificació per a l’Eurocopa 2020 és totalment inacceptable. 

Els anglesos van golejar Bulgària (0-6), però la notícia van ser els càntics racistes que es van poder sentir durant el matx. L’àrbitre del partit va haver de parar dues vegades el partit a causa de la problemàtica racista.

Notícies relacionades

El Govern búlgar, presidit per Borisov, ha exigit el cessament del president de la Unió Búlgara de Futbol, Borislav Mikhailov, després dels incidents dels ultres de la seva selecció a Sofia. 

Bon gest del capità de Bulgària

Ivelin Popov, capità de la selecció búlgara, es va dirigir a la grada local per demanar que cessessin les seves actituds racistes. Marcus Rashford va agrair el gest de Popov a les seves xarxes socials, en què també va voler comentar el viscut en la gespa. «No és una situació fàcil per jugar i no hauria d’estar succeint el 2019. Orgullosos d’haver-nos-hi sobreposat per emportar-nos els tres punts, però això ha de ser eliminat», va comentar a Twitter.