COMUNICAT DE L'ESPANYOL

L'Espanyol advoca pel diàleg després de la sentència

El club blanc-i-blau emet un comunicat en què demana respecte a les decisions judicials

Altres clubs de futbol, com el Girona i el Lleida, rebutgen obertament la sentència del procés

rpaniagua34518670 gra332  cornell  de llobregat  barcelona   30 06 2016   el p181204210908

rpaniagua34518670 gra332 cornell de llobregat barcelona 30 06 2016 el p181204210908 / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El RCD Espanyol ha emès un comunicat amb referència a la sentència emesa pel Tribunal Suprem en el qual demana diàleg, respecte a les decisions judicials i mantenir la legalitat a tota hora. També lamenta el sofriment que puguin patir les persones encausades.

«El club és una entitat purament esportiva», és la frase que utilitza l’Espanyol per reafirmar-se en la seva no manifestació pública sobre la sentència. A més, el club creu que, a causa de la gran pluralitat d’idees i d’ideologies dels seus socis, el millor és mantenir la seva posició neutral. 

El comunicat sí que inclou la petició del club per buscar el diàleg entre les diferents institucions polítiques. «Encoratgem tots els poders públics a buscar solucions polítiques i democràtiques per aquesta crisi social», expressa l’Espanyol.

Els blanc-i-blaus demanen respecte a la llei i advoquen perquè totes les respostes a la sentència es facin «dins del marc legal i del més estricte respecte a la legalitat».

Reaccions del Girona i del Lleida

D’altra banda, altres clubs catalans, com el Girona i el Lleida, sí que han condemnat explícitament la sentència que condemna els líders independentistes. 

Notícies relacionades

El Girona ha difós un comunicat en el qual rebutja la sentència i aposta per l’alliberament dels condemnats. El club demana diàleg entre les diferents formacions polítiques i se solidaritza amb les famílies dels afectats pel judici del procés.

El Lleida Esportiu, per la seva part, ha publicat un tuit amb la imatge de la campanya ‘Llibertat presos polítics’.