RECORDS DE L'EXJUGADOR DEL MADRID

Les confidències 'galàctiques' de Roberto Carlos: «Luxemburgo ens va treure les cerveses i el vi»

El brasiler confessa intimitats del seu passat al Madrid: «Els avions privats eren a Barajas»

ccarrillo35286221 brazilian former football player roberto carlos shows a piec160826112105

ccarrillo35286221 brazilian former football player roberto carlos shows a piec160826112105 / VALERY HACHE

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

L’etapa de Roberto Carlos al Madrid es recorda com una època de glòria i títols que, 15 anys després, comença a revelar sense embuts les interioritats, el que passava més enllà de la llum pública, darrere de les portes; els motius que expliquen moltes notícies dels anys dels ‘galàctics’.

«Del Bosque ens entenia perfectament. Fixava els entrenaments a la tarda, els dilluns i de vegades els dimarts eren a les cinc de la tarda, no en posava mai a les onze del matí perquè gairebé ningú hi arribava. No era l’entrenador, era amic dels jugadors», va confessar Roberto Carlos en una entrevista amb el que va ser porter del Barça Vítor Baia, al canal de Youtube portuguès Canal 11, que pertany a la Federació.

El que es trasllueix de la relaxada xerrada entre dos antics rivals, entre vegetació i rialles, és el poder a l’ombra que sempre han exercit els jugadors en els clubs i que l’actualitat ha reverdit aquests dies.

Camacho i Luxemburgo

«En l’època dels galàctics vam tenir bona relació amb tots els entrenadors, tret de Camacho. Va arribar tot seriós i va dir: ‘Demà aquí tothom a les set del matí’. ¿A les set? Estem acostumats a entrenar-nos a dos quarts d’onze», comentava imitant les ganyotes de sorpresa que va haver de posar davant de l’entrenador murcià.

Notícies relacionades

«Va passar una cosa semblant amb Luxemburgo, va durar sis mesos. En el segon partit de Lliga, teníem el costum d’arribar a la concentració i, abans del sopar, prendre una cervesa i un vi. Sempre hi havia dues ampolles de vi a sobre de cada taula. Ronaldo i jo li vam dir: ‘Professor, la gent aquí té els seus costums, intenta no canviar-les. No treguis les ampolles de vi de la taula ni els 20 minuts de la cervesa abans del sopar perquè, si no, tindrem problemes’», va relatar el brasiler entre un «tremend» que li va suscitar la història a Baia. «¿Què va fer? Va treure primer les cerveses i després les ampolles de vi. Va durar tres mesos. El món del futbol és petit i les notícies van arribant a la directiva», va culminar.

Reunió d’avions 

D’aquells anys també va dibuixar una imatge reveladora, la congregació de jugadors blancs a Barajas després de jugar al Bernabéu: «Jo continuo pensant: ¿com és possible que féssim tantes tonteries? Havíem d’estar bojos. Acabava cada partit i tots els avions privats es trobaven a la terminal privada de Barajas. Era Beckham que anava no sé on, Figo, Zidane que anava a tal lloc, Ronaldo, jo, o Casillas... Eren vols privats a tot arreu i havíem d’entrenar demà passat. Jo resava perquè els partits fossin els dissabtes per poder anar a la Fórmula 1 els diumenges, on fos, en vol privat a qualsevol costat», va explicar el lateral portuguès, que també va repassar els seus primers anys en el futbol i els millors jugadors de la història. «És impressionant com Messi entén el futbol, com el llegeix i com el viu», va explicar, tot i que es decanta per Cristiano Ronaldo en el duel singular.

Temes:

Reial Madrid