31 maig 2020

Anar al contingut

ELS MUNDIALS DE GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Simone Biles s'imposa també en el concurs individual i engrandeix la seva llegenda

La nord-americana aconsegueix el seu cinquè títol mundial individual a Stuttgart i Cintia Rodríguez acaba al lloc 21è

Luis Mendiola

Simone Biles s'imposa també en el concurs individual i engrandeix la seva llegenda

LIONEL BONAVENTURE

La nord-americana Simone Biles va continuar aquest dijous engrandint la seva llegenda en la gimnàstica femenina a l’aconseguir a la ciutat alemanya de Stuttgart el seu cinquè títol mundial del concurs complet, una xifra que ningú ha aconseguit en la història. La gimnasta de Columbus (Ohio) es va adjudicar la prova individual dos dies després de conduir també els Estats Units al seu cinquè títol com a equip, i va igualar el rècord que ostentava Romania des de finals del segle XX.  

Biles, de 22 anys, es va imposar a Stuttgart amb 58,999 punts totals i afegeix una nova corona a les aconseguides entre el 2013 i el 2015 i el 2018, després que el 2017 s’agafés un any sabàtic després dels Jocs de Rio. La petita gimnasta de 22 anys i tot just 1,42 d’estatura va acabar per davant de la xinesa Tang Xijing (56,899), que va aconseguir la plata, i la russa Angelina Melnikova (56,399), que es va penjar el bronze.

Biles saluda des del podi, escortada per Xijing i Melnikova, plata i bronze / thomas kienzle (AFP)

Tres de quatre

La nord-americana va ser la millor en el salt (15,223 punts), la barra d’equilibris (14,633) i finalment a terra (14,400), tot i que va tenir dues sortides del tapís que la van penalitzar, i va acabar tercera amb 14,733 a les barres asimètriques, l’únic aparell en el qual mostra certa vulnerabilitat i en què la millor puntuació va ser per a la belga Nina Derwael, que va finalitzar en cinquè lloc. Aquest dissabte i diumenge, Biles aspira a elevar la seva xifra de trofeus amb la seva presència a les quatre finals per aparells, on és ferma aspirant al podi.

La mallorquina Cintia Rodríguez, una de les integrants de l’equip espanyol que va aconseguir una plaça per als Jocs de Tòquio, va acabar al lloc 21è. Aquest diumenge serà el torn de Roxana Popa a la final de terra, per a la qual es va classificar entre les vuit millors. 

Temes: Simone Biles