ELS MUNDIALS DE GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Simone Biles condueix els EUA al seu cinquè títol mundial consecutiu

El triomf assegura la 21a medalla en uns Mundials per a la campiona olímpica, la dona més guardonada, a només dos del rècord de Scherbo

lmendiola50305593 artistic gymnastics   2019 world artistic gymnastics champio191008182857

lmendiola50305593 artistic gymnastics 2019 world artistic gymnastics champio191008182857 / WOLFGANG RATTAY

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

En l’idil·li que manté amb l’excel·lència, Simone Biles va viure aquest dimarts un nou capítol de la seva imparable carrera. La quàdruple campiona olímpica a Rio va conduir els Estats Units l seu cinquè títol mundial per equips consecutiu, igualant un rècord que estava en poder de Romania des de finals de la dècada dels 90.

Sense abandonar ni un sol moment el somriure, Biles va marcar el camí de l’equip nord-americà cap a una victòria indiscutible amb 172,330 punts, gairebé sis de diferència sobre Rússia, que es va emportar la plata (166,529 punts), i prop de vuit sobre Itàlia, l’autèntica revelació d’aquests Mundials, que es va emportar la medalla de bronze (164,796), desplaçant del podi la Xina contra tot pronòstic.

La millor en tres aparells

A l’espera de lluitar aquest dijous pel seu cinquè títol mundial individual, Biles va fer evident en la competició per equips que ningú pot fer-li ombra i va completar les quatre rotacions de la final amb la millor puntuació de les 40 participants en tres dels quatre aparells: en salt (15,400), a la barra d’equilibri (14,433) i, finalment, a terra (15,333) on va acaparar tots els llums i va tancar l’actuació de les nord-americanes. Des de la seva triple-doble inicial en aquest últim aparell, un exercici que la Federació Internacional ha batejat ja com a Biles II,  no va deixar de ser aclamada per les seves companyes d’equip, que cridaven i saltaven en cada un dels vols que va executar en les seves diagonals, per córrer a abraçar-la quan va concloure l’exercici i es va confirmar el triomf.

Amb el triomf per equips, Biles suma la seva 21a medalla en els Mundials (15a d’or), la qual cosa la converteix en la més guardonada de la història, superant la russa Svetlana Korkhina, igualant amb el japonès Kohei Uchimura, i situant-se a només a dos del bielorús Vitaly Scherbo, a qui segurament desplaçarà en aquests Mundials de Stuttgart si es compleixen les previsions, ja que la nord-americana es presenta com la màxima favorita en la competició individual, i com una ferma candidata al podi en els quatre aparells, per a les finals dels quals s’ha classificat.

«Mai penso en els rècords», admetia Biles l’agost passat, quan estava de camí d’igualar la marca de sis títols com a campiona nord-americana. «Sincerament no sé que estic trencant un rècord fins que algú m’ho diu, perquè no és una cosa en què em fixi».

Sorprenent Itàlia

Notícies relacionades

L’equip dels Estats Units va dominar la final de principi a final, després que Greu McCallum, Jade Carey i la mateixa Biles van fer tres esplèndids salts en l’inici de la rotació, la qual cosa els va permetre col·locar-se líders. A la barra d’equilibri, van superar fins i tot la caiguda de Sunisa Lee, un error que va quedar compensat per l’exhibició de la campiona olímpica.

Si Biles va ser la confirmació, l’equip d’Itàlia va firmar la gran sorpresa de la final, després de classificar-se amb la vuitena marca. Però des de l’inici de la competició van aconseguir situar-se per darrere de les nord-americanes. En el seu èxit va tenir molt a veure l’actual campiona dels Jocs Olímpics de la joventut, Giorgia Villa, que va liderar l’equip i va completar actuacions molt sòlides en tots els aparells que van permetre a les italianes superar en 0,566 punts la Xina.

Temes:

Simone Biles