EUROPA LEAGUE

L'Espanyol alleuja la crisi amb un gran triomf a Moscou

L'equip periquito tomba el CSKA amb gols de Wu Lei i Campuzano (0-2)

rpaniagua50216304 moscow  russian federation   03 10 2019   players of rcd esp191003215555

rpaniagua50216304 moscow russian federation 03 10 2019 players of rcd esp191003215555 / MAXIM SHIPENKOV

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La vida extra que l’Espanyol va atorgar a David Gallego va tenir un efecte positiu a l’equip periquito, que aquest dijous va alleujar la seva crisi amb un gran triomf a Moscou (0-2). El conjunt blanc-i-blau va tornar a demostrar que viu més a gust lluny de Cornellà que a casa. Davant del CSKA, el líder de la Lliga russa, l’equip que va tombar el Madrid dues vegades l’any passat a la Champions, va oblidar les seves penes a la Lliga i va fer un pas endavant al seu camí cap als setzens de final. L’Espanyol es col·loca segon de grup, per darrere del Ludogorets, que va golejar el Ferencvaros (0-3) i suma dues victòries. Els periquitos visitaran els búlgars en la tercera jornada el pròxim 24 d’octubre.

La imatge final del partit amb les sentides abraçades d’alguns jugadors amb Gallego va demostrar que la victòria suposava alguna cosa més que tres punts. David López (què important és la seva tornada per a l’equip), Víctor Sánchez, Matías Vargas... Pesos pesants del vestidor van expressar la seva unió amb un tècnic que estava contra les cordes. A Moscou va agafar oxigen. Si es prolonga la felicitat aquest diumenge a Palma de Mallorca abans de l’aturada el panorama patirà un gir radical una setmana després de la dolorosa derrota soferta davant el Valladolid.

Lesió de Calleri

Té mèrit la victòria periquita en una plaça on mai havia guanyat cap club espanyol. Madrid, Barça i Sevilla van fracassar en els seus intents. L’Espanyol, amb un partit seriós i efectiu, sí que va ser capaç de derrotar l’equip rus, que tanca el grup quan era el primer favorit per seguir endavant. «No hem fet res, només hem guanyat un partit de la UEFA, però em quedo amb la predisposició i la unió del grup. Jo no obligo a ningú a abraçar-me. Això surt d’ells. Això és el més important a la vida», va proclamar Gallego. 

Gallego dona instruccions al seu jugadors en el partit davant el CSKA de Moscou / EFE

«No hem fet res, només hem guanyat un partit. Em quedo amb la unió del grup», diu Gallego

Notícies relacionades

El pla del tècnic va funcionar de meravella. L’equip es va limitar a defensar amb bravura a la primera meitat, recolzat també en un enorme Diego López, que va desbaratar un cop amb la dreta de Vlasic (m. 11). Una lesió de Calleri va alterar les coses, però Campuzano el va substituir amb un nivell excel·lent. El del planter va donar el primer avís després d’una magnífica passada de Vargas, que sempre demostra el seu talent.

Wu Lei va obrir el camí del triomf després d’un altre servei del Monito en una jugada que va néixer en un cop de pilota de Diego López. L’astre xinès es va abraçar amb Gallego en una mostra més d’aquest indubtable compromís. El CSKA va acusar el cop i l’Espanyol va tancar amb clau, comandat per David López, colossal en l’eix de la defensa. L’empenta russa va propiciar el contraatac dels periquitos. Campuzano va fallar en el seu primer intent, però després va posar el llaç a una victòria balsàmica. 

CSKA Moscou, 0; Espanyol, 2

CSKA Moscou: Akinfeev (4); Diveev (5), Magnusson (6), Sarlija (5); Mario Fernandes (6), Vlasic (7), Bistrovic (5), Akhmetov (4), Kuchaev (6); Chalov (4), Sigurdsson (4). Tècnic: Goncharenko (4). Canvis: Gogoua (4) per Diveev (m. 46); Oblyakov (5) per Kuchaev (67); Bijol (s. q.) per Akhmetov (m. 77).