CHAMPIONS LEAGUE

Celades busca la tecla de Mestalla davant les seves arrels futbolístiques

El València rep un renovat Ajax amb el matalàs del triomf davant del Chelsea a Stamford Bridge

Malgrat la influència que té de l'escola holandesa, el tècnic podria mantenir el pragmàtic 4-4-2

zentauroepp50172464 deportes  celades valencia191001200053

zentauroepp50172464 deportes celades valencia191001200053 / A Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Encara sense haver-se assentat en el seu present, sense haver aconseguit al capdavant del València una victòria que el ratifiqui davant de Mestalla, Albert Celades s’enfronta aquest dimecres al seu passat més profund, a l’escola holandesa, representada per l’Ajax.

«Em vaig criar al Barcelona sota la metodologia de Johan Cruyff i vaig tenir la sort d’estar al primer equip amb Van Gaal», va resumir el català per reconèixer la influència que ha tingut en ell.

Però davant de l’allargada ombra del seu predecessor, el destituït Marcelino García Toral, Celades és pur pragmatisme. Després de fracassar el 4-3-3 davant del Leganés i el Getafe a casa, va recuperar el 4-4-2 de l’asturià per firmar un brillant triomf al Nou San Mamés aquest mateix dissabte. Així que podria repetir dibuix.

Celades escolta Cilessen durant la roda de premsa prèvia al València-Ajax / MIGUEL LORENZO)

«El realment important són els jugadors com desenvolupen les alternatives, les altres coses són maneres de col·locar-te», va esquivar.

Quan pitjor pintaven les coses, després d’estrenar-se amb un poc prometedor 5-2 al Camp Nou, Celades es va treure de la màniga un 0-1 a Stamford Bridge davant del Chelsea que posa el València en una situació ideal. En cas de repetir victòria, pot afrontar el doble enfrontament davant la ventafocs del grup, el Lilla, amb mig pas a la butxaca.

«Això són suposicions. Els comptes es fan després del partit», va esquivar el tècnic. Una victòria el ratificaria davant d’una afició que l’ha rebut amb escepticisme i a la qual només els jugadors han convençut que li donin almenys el benefici del dubte. 

Notícies relacionades

Al davant, el València tindrà un rival que ha fet caixa aquest estiu després de la seva enorme Champions del curs passat venent De Ligt i De Jong, però que continua sent molt reconeixible. «Continuen amb el mateix bloc, el mateix estil i el mateix entrenador, tot i que els hagi perdut, sabem que ens exigirà moltíssim», va advertir.

De fet, per definir l’Ajax, l’holandès Jasper Cillessen va dir que és «com el Barça, canvien els jugadors però no la filosofia». De moment, han arrencat golejant el Lilla i liderant la lliga del seu país. I atacant, és clar. Essència holandesa davant un obligat pragmatisme.

La fitxa:

València: Cillessen; Wass; Diakhaby, Paulista, Costa; Ferran, Coquelin, Parejo, Cheryshev; Rodrigo i Maxi Gómez.

Temes:

Champions