LA CRISI BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol nega un ultimàtum a Gallego

El club proclama la seva «confiança total» en el tècnic i demana unió al vestidor

capd

capd

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Per segona setmana consecutiva,dilluns es va convertir en un dia de gabinet de crisi al’Espanyol. Si la passada setmana David Gallego es va reunir durant dues hores i mitja amb la plantilla per buscar una reacció després del fiasco contra la Reial Societat, aquesta va tocar un altre episodi de reflexió i autocrítica en aquest context de crispació i pessimisme que envolta ara el club blanc-i-blau. En plena tempesta no va comparèixer cap jugador ni alt directiu. El marró va ser per a Joan Capdevila, que va estrenar el seu càrrec com a nou portaveu del club amb una difícil papereta.

Dues setmanes després d’integrar-se a l’organigrama de l’entitat catalana, l’exjugador es va encarregar de proclamar la «total confiança» en el projecte comandat per Gallego, el tècnic que ha firmat el pitjor inici de la història periquita a casa. «Aquí no hi ha ultimàtums», va sentenciar.

De Moscou a Palma

Mai ha començat una Lliga tan malament l’Espanyol davant de la seva afició. Quatre derrotes, 10 gols en contra i només un a favor, el marcat per Zaldua en pròpia porta. I tot això sense passar per l’RCDE Stadium el Barça, el Madrid o l’Atlètic. Sevilla, Granada, Reial Societat i Valladolid van ser els afavorits, amb bronca inclosa per a l’entrenador després del daltabaix de diumenge passat. 

EFE

L’afició va demanarl’acomiadament immediat del preparador de Súria, que afronta una setmana vital. L’equip va entrenar aquest dilluns a Sant Adrià, repetirà dimarts a la ciutat esportiva i dimecres viatjarà a Moscou al matí per enfrontar-se amb el CSKA dijous a l’Europa League. Després volarà directament a Palma, on diumenge s’enfrontarà al Mallorca en una citad’urgències.

Temporada històrica

Capdevila es va mantenir ferm en la seva defensa a Gallego, va repetir mil vegades la paraula «unió» i va recordar la seva àmplia experiència per intentar suavitzar l’ambient. «Tenim confiança total en aquest projecte. Hem tingut una pretemporada atípica amb uns partits exigents i unes eliminatòries que han sortit bé. Estem en una temporada històrica i cal respectar el treball del cos tècnic. De moment, total normalitat», va dir el portaveu. 

«Hem de tenir paciència i ser prudents. Tots han d’estar al mateix barco», diu el portaveu Capdevila

L’antic lateral, campió d’Europa i del món amb la selecció, va llançar un missatge als periquitos. «Entenem perfectament l’afició, però hem de ser prudents, fer reflexió i autocrítica. Tenim 31 partits per endavant, la plantilla va donar la cara l’any passat i ho tornarà a fer aquesta temporada».

Tema mental

Notícies relacionades

El record del curs anterior, quan Rubi va sobreviure malgrat sumar 3 punts de 30 entre novembre i gener, va ser un altre dels arguments esgrimits per Capdevila. «Hi va haver una mala ratxa, vam tenir paciència i vam acabar a Europa. Amb set jornades la paraula alarma no m’agrada», va valorar l’internacional, conscient que un triomf pot canviar-ho tot. «És un tema mental. Un bon resultat modifica les coses d’un dia per l’altre».

Capdevila, de 41 anys, va recordar el seu últim any com a jugador periquito, quan l’equip es va salvar amb conflictes amb Javier Aguirre a la banqueta. «Ho vam passar molt malament. La unitat al vestidor va ser clau. Han de ser tots almateix barco». Qüestionat per si el club ha contactat ja amb possibles recanvis per a Gallego (es parla de Machín, Javi Gracia, Francisco o Setién), el portaveu no va aclarir gaire cosa: «No puc respondre. No ho sé».