LA JORNADA DE LLIGA

Un Espanyol sense rumb cau davant del Valladolid i segueix en caiguda lliure

L'afició demana l'acomiadament de David Gallego després de la quarta derrota a casa

rpaniagua50122849 graf1202  cornell  de llobregat  barcelona   29 09 2019   jo190929131608

rpaniagua50122849 graf1202 cornell de llobregat barcelona 29 09 2019 jo190929131608 / Andreu Dalmau

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La temptativa de reacció de Vigo no es va confirmar a casa il’Espanyol va patir la quarta derrota a Cornellà en un ambient de crispació que amenaça de carregar-se el tècnic David Gallego. El Valladolid va seguir el camí del Sevilla, el Granada i la Reial Societat per mantenir els periquitos com el pitjor equip de la Lliga a casa (0-2). Zero punts de 12. Aquest lamentable registre ha incendiat un equip que va començar bé però que va acabar esfondrat per un dubtós penal a la primera part i l’expulsió de Calero a la segona. El CSKA de Moscou i el Mallorca esperen la setmana que ve. ¿Tindrà dues vides més Gallego?

L’esbroncada final amb la grada demanant la dimissió del tècnic reflecteix a la perfecció la tensió que es viu a l’Espanyol. En mes i mig de Lliga l’equip ha firmat el pitjor inici a casa de la seva història i la situació recorda el caos del 2012, quan Mauricio Pochettino va firmar un punt de 18, però no va ser acomiadat fins al novembre.

Botxí conegut

També Sergio González coneix la pressió de la banqueta periquita. El tècnic del Valladolid, rebut ahir amb aplaudiments i pancarta inclosa pel mateix sector que va demanar després l’adeu de Gallego, va ser destituït el desembre del 2015 quan ocupava la dotzena posició. «He parlat amb David Gallego, li vaig explicar la meva experiència aquí. En el futbol tot és moltprecipitat. Si els jugadors estan amb ell traurà això endavant», va reflexionar l’entrenador de l’Hospitalet, que algun dia tornarà a la seva antiga casa. «Soc aquí per a tot el que em necessitin», va deixar anar aquest diumenge.

El Valladolid va trobar a Cornellà la medicina per prendre aire. Feia cinc jornades que no guanyava i se’n va anar amb una injecció d’ànim. Al contrari que el seu rival, que viu angoixat. Al més mínim cop s’enfonsa sense remei, llastat per una dinàmica negativa que va resumir Diego López. «Qualsevol cosa ens debilita, els contraris ho saben i ens pressionen, però cal seguir», va reflexionar el porter després de veure com un dels equips més febles de la Lliga marxava amb els tres punts al sarró.

Pal de Calleri

L’Espanyol es dessagna a casa mesos després de tancar el seu millor curs a Cornellà amb 36 punts i una setena plaça que va conduir a Europa. Ni tan sols amb un començament de partit esperançador es va poder aixecar l’equip. No es va poder concretar aquest domini en gols i va acabar arribant la desfeta. Calleri va topar amb el pal, Masip va aturar el cop de cap de Vargas i el punta argentí va tornar a rematar fora.

Un dubtós penal en la primera part i l’expulsió de Calero a la segona van enfonsar un fràgil Espanyol

Aquest brillant inici va donar pas al’apagada. Diego López va protagonitzar un minut de glòria amb grans parades en un xut de Vila i un cop de cap de Kiko Olivas en una jugada que va concloure amb penal de Víctor Sánchez sobre Plano. Va ser una acció molt dubtosa, massa càstig per a un contacte tan lleu, però no hi va haver marxa enrere i Míchel va aprofitar la pena màxima (m. 25).

Notícies relacionades

Tocava remar de nou, una altra vegada a remolc. L’Espanyol va tornar a trontollar, els xiulets van aparèixer i el desastre es va començar a palpar. El pitjor estava per arribar en una segona part amb un guió similar a la primera. Pedrosa, Darder i Calleri van malgastar les seves ocasions abans de l’estocada definitiva. Calero es va complicar la vida davant de Guardiola i va acabar expulsat en una acció desastrosa que fins i tot va acabar en un gol anul·lat pel VAR. Amb un menys, sense idees i tremendament imprecís, l’equip de Gallego va acabar encaixant el segon en ple terratrèmol a les grades.

Espanyol, 0; Valladolid, 2

<strong>Espanyol</strong>: Diego López (6); Javi López (5), Naldo (4), Calero (2), Dídac (4); Víctor Sánchez (4), Marc Roca (5), Darder (5); Vargas (5), Calleri (4), Pedrosa (4). Entrenador: David Gallego (4). Canvis: Wu Lei (4) per Dídac (m. 64); David López (5) per Darder (m. 68); Piatti (s. q.) per Vargas (m. 74).

Més informació ben aviat