PRIMERA IBERDROLA

El Barça femení fa una repassada a l'Atlètic de Madrid (6-1)

Una gran Oshoala arrossega la defensa matalassera i amb dos gols comanda la remuntada blaugrana

zentauroepp49977174 dep bara190921171802

zentauroepp49977174 dep bara190921171802 / David Ramirez

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El primer gran partit del’Estadi Johan Cruyff mereixia un espectacle així. El Barça femení ha atropellat aquest dissabte l’Atlètic de Madrid (6-1) en una sobretaula fabulosa que primer l’amenaça de pluja i després el matiner gol de les matalasseres van intentar arruïnar. Però va sortir el sol i l’única pluja que va arribar va ser la de gols. El vigent campió de la Lliga arribava com a líder, però es va emportar una repassada. El Barça, després de la punxada de Vallecas, fa un cop sobre la taula i es col·loca com a líder, a l’espera del que faci aquest diumenge el Deportivo.

Amanda Sampedro, a centre de Kenti Robles, va sorprendre les més de 4.000 persones que van acudir a l’estadi. Malgrat que es van esgotar les entrades, el mal temps del matí i potser l’anunci que finalment Barça TV retransmetria el partit va impedir el ple anunciat (6.000). Però l’ensurt es va passar ràpid. Als vuit minuts la col·legiada va decretar penal per a les locals per càrrega de Tounkara sobre OshoalaJennifer Hermoso, que aquest any tornava a les files blaugranes després de passar per l’Atlètic, no va perdonar Lola Gallardo. I va celebrar el gol.

Resolt al descans

El Barça es va anar apropiant del partit, sempre amb l’amenaça de les pilotes llargues del conjunt madrileny. Graham, sensacional tot el partit, va assolir la línia de fons i va cedir enrere perquè Oshoala marqués a pler, però el tir des de la frontal de la petita se’n va anar inexplicablement al travesser. El rebuig li va caure a Mariona i la mallorquina va afusellar a la xarxa (m. 28).

Jennifer Hermoso celebra el penal transformat. / DAVID RAMÍREZ (EFE)

L’Atlètic començava a ser incapaç de buidar aigua i va acabar abaixant els braços quan un desallotjament de Lola a una falta lateral va topar a la cara de Laia i va acabar en autogol (m. 35). 

Ovació per a Oshoala

El Barça ja tenia el seu premi, però no així Oshoala, que va ser un constant maldecap per a la defensa matalassera, guanyant una vegada i una altra l’esquena de les seves marcadores. Ja en el temps afegit, va sublimar aquesta acció al guanyar l’esquena a Tounkara i guanyar el cos a cosa a Kenti per plantar-se davant de Lola i establir el 4-1.

El partit estava resolt al descans, però la davantera nigeriana, que després de passar pel Liverpool i l’Arsenal ha arribat aquest estiu procedent de la Lliga xinesa, encara en volia més. Tot just saltar al camp, va caçar una pilota a l’àrea i amb una doble retallada es va regirar per marcar el cinquè, el segon del seu compte.

L’Atlètic es va quedar amb 10 per doble groga d’una Tounkara sobrepassada, i Patri va disparar al travesser abans que Lluís Cortés rellevés Oshoala perquè el Johan Cruyff li donés una merescuda ovació. També va ser aplaudida la seva predecessora, Toni Duggan, que aquest any defensa els colors blanc-i-vermells i va saltar al camp ja amb el 6-1, després que Meseguer es marqués el sisè en pròpia porteria. D’aquí al final en van poder caure més, sempre del llaç blaugrana.

Quinze gols en dos partits

Després d’una temporada en què va anar tot el curs a remolc, el Barça ja està per davant de l’Atlètic després d’encadenar la segona golejada de la Lliga a casa (9 gols al Tacón, el futur Reial Madrid, i 6 a l’Atlètic). No hi pot haver millor manera d’encarar el partit de tornada de la Champions contra la Juventus (0-2 a Torí).

Barcelona, 6 - Atlètic, 1

Barcelona: Paños; Torrejón, Van der Gragt, Mapi León, Leila (Melanie, m. 76); Patri, Alexia (Hamraoui, m. 57); Graham, Hermoso (Aitana Bonmatí, m. 64), Mariona; Oshoala (Claudia Pina, m. 73).

Atlètic: Lola; Kenti (Linari), Laia Alexandri, Menayo (Strom); Sampedro, Virginia (Leicy, m. 67), Meseguer, Ángela Sosa; Charlyn (Duggan, m. 78) i Ludmila.

Gols: 0-1, Sampedro (m. 2); 1-1, Hermoso (p) (m. 8); 2-1, Mariona (m. 28); 3-1, Laia (pp) (m. 35); 4-1, Oshoala (m. 45); 5-1, Oshoala, (m. 47); 6-1, Meseguer (pp) (m. 76).

Àrbitre: Marta Huerta de Aza, escola de Tenerife.

Targetes: Tounkara (m. 8 i 60), Menayo (m. 34). Vermella: Tounkara (m. 60)

Estadi: Johan Cruyff (4.467 espectadors).

Classificació provisional en la 3a jornada

1r. Barcelona, 7 punts (un partit més)

2n. Esportiu, 6 punts

3r. Atlètic, 6 punts (un partit més)

4t. Logronyo, 4 punts

Notícies relacionades

5è. València, 4 punts

6è. Llevant, 4 punts