AMPLI DESPLEGAMENT A LA SIERRA MADRILENYA

La recerca de Blanca Fernández Ochoa se centra en zones abruptes

El dispositiu recorre a l'ajuda de set drons després de donar per revisats camins i senderes

sigue la busqueda de blanca fernandez ochoa con drones de alta precision / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La recerca de l’exesquiadora Blanca Fernández Ochoa –desapareguda des del 23 d’agost– s’allunya aquest dimarts de camins i senderes per centrar-se en llocs més abruptes amb l’ajuda de set drons que han començat a volar aquest matí, segons ha informat als mitjans la portaveu de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid. [Segueix les últimes notícies sobre Blanca Fernández Ochoa en directe.]

"Avui sortim de les vies principals, de les senderes i camins, i pentinarem camp. Hi haurà una distància entre persones d’entre set i deu metres. Cal anar escombrant de manera exhaustiva tot el terreny. Els camins estan molt picats i ara ens falta entrar en camps a través, que és més dificultós. Som conscients que avui no finalitzarem tot el planejat", ha explicat.

Concretament, s’han incorporat tres drons de Policia Nacional, tres de Guàrdia Civil i un de la Comunitat de Madrid, que ja estan volant simultàniament de tres en tres, a diverses zones més altes de Siete Picos per comprovar si hi ha algun vestigi a les zones més baixes o, si en troben, que puguin descendir els grups de muntanya de Guàrdia Civil i Bombers en helicòpter per realitzar les comprovacions oportunes.

Especialistes en àrees de difícil accés

A part d’això, s’han distribuït 11 grups més. Hi ha quatre grups formats per especialistes de Bombers de la Comunitat, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Protecció Civil i Policia Local, "que pentinaran les zones de més difícil accés, mentre que els voluntaris recorreran les zones de més fàcil accés".

Els equips de voluntaris sempre aniran guiats per un agent o especialistes. Avui hi ha 70 voluntaris. "No podem atendre i coordinar un volum més elevat de voluntaris perquè del que es tracta és d’avançar", ha explicat la portaveu de la Guàrdia Civil, cos que coordina la recerca.

Recerca en una superfície de 3.500 metres quadrats

De moment, es manté la recerca al mateix radi de dilluns, 3.500 metres quadrats de la zona de la Sierra madrilenya. A la nit es mantenen les patrulles de seguretat ciutadana, que recorren senderes i camins accessibles, però no hi ha recerca terrestre com a tal per raons de seguretat.

Notícies relacionades

A més, hi segueixen els helicòpters i avui estan treballant una desena de gossos guia, quatre dels quals de la Policia Nacional, cinc de la Guàrdia Civil i algun més de l’Ajuntament de Cercedilla.

La Guàrdia Civil ha recalcat que els agents més professionalitzats continuen buscant a la zona de Siete Picos. "No podem descartar que Blanca hagi anat cap allà i que hagi caigut. És la zona que més agrada als muntanyencs perquè té vistes espectaculars i és un lloc ideal per aïllar-se. S’hi accedirà des de totes les entrades possibles", ha detallat.