18 febr 2020

Anar al contingut

DROGUES EN L'ESPORT

Vincent-Lapointe, 11 vegades campiona mundial de piragüisme, suspesa per dopatge

L'esportista es perdrà el campionat mundial que se celebrarà a Hongria

Efe

Vincent-Lapointe, 11 vegades campiona mundial de piragüisme, suspesa per dopatge

Tamas Kovacs

La canadenca Laurence Vincent-Lapointe, 11 vegades campiona del món, ha sigut “provisionalment suspesa”, segons ha informat la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), per donar positiu en un control antidopatge, la qual cosa li impedirà defensar el títol mundial aquesta setmana a Szeged (Hongria).

“Vincent-Lapointe serà suspesa de forma provisional fins que es completi la investigació”, va explicar l’ICF en un comunicat en què s’informava que la campiona canadenca havia donat positiu. Un fet que els “decep”, sobretot en el moment de la disputa del Campionat del Món.

“Ens decep molt que això passi en l’esdeveniment més gran de l’any”, va declarar Simon Toulson, secretari general de l’ICF. No obstant, alhora demana prudència i respecte per l’atleta fins que tot quedi completament aclarit. “Els drets de l’atleta han de ser respectats, per la qual cosa no farem més declaracions fins que tot el procés estigui acabat.”

Vincent-Lapointe ha guanyat sis títols mundials en la categoria de C1-200, quatre en C2-500 i un altre en C1-5000 l’últim any a Portugal, totes en les modalitats d’‘aigües tranquil·les’. És a dir, carreres de 200, 500 i 5.000 metres sobre aigües sense onatge. 

Temes: Dopatge