TRAGÈDIA EN EL CICLISME

Bjorg Lambrecht mor després d'una caiguda a la Volta a Polònia

La promesa belga, de 22 anys, es va colpejar el cap contra una claveguera

zentauroepp49341094 files  in this file photo taken on june 16  2019 lotto souda190805192707

zentauroepp49341094 files in this file photo taken on june 16 2019 lotto souda190805192707 / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

2
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

Nova tragèdia a la Volta a Polònia. El belga Bjorg Lambrecht, de 22 anys, ha mort després de tenir una greu caiguda i colpejar-se el cap contra una claveguera durant la tercera etapa de la Volta. La mort del ciclista revifa la polèmica sobre l’estat de les carreteres poloneses després de la caiguda de Luis Ángel MatéLuis Ángel Maté que li va provocar una forta lesió al cap. 

El jove belga va quedar inconscient pel cop i se li va practicar una reanimació d’emergència al mateix lloc de la caiguda. En estat crític, se'l va traslladar a l’hospital  on els metges no van poder fer res més per la seva vida ja que va morir a la mateixa taula d’operacions. 

Poc després, el seu equip, el Lotto Soudal, ha informat de la pèrdua a les seves xarxes socials. "La tragèdia més gran possible que li podria passar a la família, els amics i l’equip de Bjorg ha passat. Descansa en pau, Bjorg", han publicat a Twitter. 

També des del compte de la Volta a Polònia s’han mostrat commocionats: "No hi ha paraules per descriure aquesta tragèdia. Bjorg Lambrecht ha mort després d’un accident en el circuit d’avui. Els nostres pensaments estan amb la seva família, amics, equip i tot el conjunt de la comunitat ciclista."

Malgrat la seva joventut, Lambrecht comptava amb certa trajectòria en el món del ciclisme. Aquest any va quedar sisè en l’Amstel Gold Racer i es va posicionar com el millor jove en el Critérium du Dauphine. Amb prou feines l’any passat va firmar el seu primer contracte com a professional amb el Lotto. La seva primera victòria professional va ser en l’última etapa del Tour des Fjords, a Noruega, el 2018. Ara s’estava preparant per córrer la Vuelta a Espanya. 

Polèmica 

Aquesta Volta a Polònia està implicant bastant perill a la salut dels seus corredors. Precisament aquest dissabte Luis Ángel Maté va patir una caiguda que l’ha obligat a rebre 50 punts de sutura al cap. El ciclista ho deia clarament: “El casc em va salvar la vida”. 

Notícies relacionades

Al seu torn, la caiguda de Maté també va afectar el seu company italià Filippo Fortin que va haver de passar per sala d’operacions per tenir quatre costelles fracturades.

Durant la tràgica jornada d’ahir, la pluja va provocar més caigudes com la del corredor de Movistar Eduardo Sepúlveda. En els últims quilòmetres també van caure Adrian Kurek i Charles Planet sense greus lesions. 

Temes:

Polònia