ensurt a Polònia

El casc salva la vida al 'Lince' Maté

El ciclista andalús del Cofidis va caure dissabte amb el seu company Fortin i va necessitar 50 punts de sutura per un tall al cap

luis-angel-mat

luis-angel-mat

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

‘El Lince’ va passar el diumenge en un hospital de Cracòvia quan va viatjar a Polònia per disputar la ronda ciclista d’aquest país pensant en la Vuelta, la carrera que porta preparant mesos amb l’objectiu d’aconseguir la classificació de la muntanya que fa un any se li va escapar per molt poc i perquè es va posar malalt. Mentre es corria el Tour, Luis Ángel Maté es dedicava una vegada i una altra a pujar i baixar per Sierra Nevada, alhora que participava en una campanya reclamant més seguretat als ciclistes.

I dissabte, desgraciadament en el seu cos, va poder comprovar afortunadament la importància de portar posat un casc quan se circula en bici, tant amb un dorsal a l’esquena, com si se surt a passejar o a disfrutar d’un passeig ciclista. Bé es pot dir que el casc va salvar la vida al veterà corredor de Marbella, una de les referències del conjunt Cofidis; sens dubte, un dels seus ciclistes més mediàtics.

La caiguda

Notícies relacionades

Faltaven 20 quilòmetres per acabar la primera etapa de la Volta a Polònia, una de les carreres prèvies a la Vuelta a Espanya, quan es va produir una caiguda, de les greus, que no només va afectarMaté, sinó el seu company italià Filippo Fortin, que també se’n va anar a l’hospital amb pas per la sala d’operacions i quatre costelles fracturades. Maté, per fortuna, no es va trencar cap os, però l’ensurt dels metges va ser considerable a causa de la forta hemorràgia que presentava al cap, amb casc i tot.

“El casc em va salvar la vida. Vaig perdre molta sang i ara hauré d’estar un parell de dies hospitalitzat”. El tall al cap va ser tan gran que el ciclista andalús va necessitar 50 punts de sutura. Malgrat l’accident, ‘El Lince’ confia a córrer la Vuelta. “Ara només penso a descansar, a recuperar-me i a tornar aviat a muntar la bici”, va dir des de Polònia. Dissabte, després de la caiguda, hi va haver molta preocupació.

Temes:

Polònia