Reial Madrid 2-2 Arsenal (3-2)

El Madrid guanya en els penals després d'empatar amb dos gols en tres minuts

Asensio va marxar amb una lesió de genoll amb aparent gravetat i Nacho va ser expulsat als 10 minuts en el segon partit de la pretemporada blanca

afp 1j19t7

afp 1j19t7 / JIM WATSON (AFP)

3
Alejandro García

El Madrid va salvar un empat en la seva segona prova del curs, amb un punt extra gràcies als penals, davant de l’Arsenal després d’haver arribat perdent 2-0 al descans, amb un menys des del’expulsió de Nacho als 10 minuts. Amb partit condicionat per un arbitratge fora de lloc, amb dues expulsions rigoroses ja en el primer temps, el Madrid va trobar sensacions en el segon temps de la mà d’un Asensio que se’n va anar lesionat, amb problemes al genoll en llitera i entre llàgrimes. "Estem preocupats, se n’ha anat directament a l’hospital perquè li facin proves", va confirmar després Zidane.

Zidane va haver d’avortar el seu segon experiment de pretemporada al quart d’hora per l’expulsió de Nacho, tot i que fins aquell moment el Madrid no havia fet més que patir davant de la pressió de l’Arsenal. Ja amb un menys, la resta del primer període va ser nedar per morir a la vora, víctima del contraatac letal dels d’Emery.

Les imprecisions del Madrid van impulsar l’Arsenal, molt millor, fins que Lacazette va forçar una mà de Nacho a l’àrea, gairebé sobre la línia, que li va costar l’expulsió i va possibilitar el primer gol dels anglesos, de penal.

Experiment fallit

Després de la derrota davant del Bayern (3-1) en l’estrena de la pretemporada, Zidane va continuar l’experimentació amb nous sistemes. Jovic va ser titular en atac junt amb Benzema, fins que al quart d’hora va ser el damnificat després de l’expulsió de Nacho perquè entrés al camp Varane, amb la missió de revertir el que semblava un viatge temporal als pitjors moments de la temporada passada, amb Keylor Navas com el millor jugador d’un equip superat, desbordat per tots els flancs i sense cap tret identificatiu.

El Madrid va experimentar la lleu millora que precedeix un mal major, que va arribar en forma de gol d’Aubameyang, després d’una carrera a l’esquena de la defensa que va resoldre amb un driblatge davant de Navas i definició que va evitar la defensa de Ramos.

El gran fitxatge blanc, Eden Hazard va començar en banda i, després de la remodelació, va acabar a mig camí entre la seva tasca inicial i la que era de Jovic. Entre els cops de l’Arsenal, el belga va emergir amb joc entre línies, amb passada i desbordament, per oferir els únics brots verds d’un Madrid descosit en defensa.

Lucas Vázquez va partir des de l’altre costat per equilibrar, sense gaire èxit, el doble pivot format per Kroos i Modric, de moment invariable, almenys fins que torni Casemiro i la resta d’internacionals madridistes que van jugar la Copa Amèrica; o fins que arribi una alternativa en forma de fitxatge. Mendy, una altra cara nova, va tornar a mostrar la seva espectacular potència física, el seu millor argument per esmenar la seva inconsistència amb la pilota als peus i els seus problemes en defensa.

Els dos equips van quedar igualats numèricament abans del descans amb l’expulsió del ‘gunner’ Sokratis, per dues grogues molt qüestionables en un minut, i el partit es va convertir en un passeig en el qual Modric va poder lluir la seva habilitat per a la passada llarga.

Estrena de Bale

Amb Bale ja a la banqueta, vestit de curt i amb la negociació per la seva sortida estancada en algun lloc indeterminat entre el Regne Unit i l’Orient llunyà, Zidane el va incloure en la rotació del descans, ja sense joves promeses en l’equació, junt amb Courtois, Isco, Asensio o Marcelo.

Sense la participació del gal·lès, el Madrid va acaparar la pilota i, sense tantes pressions defensives, va començar a créixer de la mà del seu centre del camp blanc, van arribar les ocasions i va ser Bale, el proscrit, el que es va trobar a l’àrea petita un rebuig del porter de l’Arsenal que va reblar a gol.

Tres minuts després va ser Asensio el que va empatar el partit amb un altre gol, després d’haver estavellat un gran xut al pal, després d’una combinació amb Marcelo. El balear, el millor madridista en el segon temps, es va haver de retirar lesionat en llitera, amb gestos ostensibles de ràbia i dolor, amb problemes al genoll després d’un recolzament.

Amb una altra tanda de canvis va arribar al partit Vinícius per mantenir l’impuls dels blancs, implicant de passada Bale, que va evitar un gol sobre la línia, però la presència massiva del planter va acabar d’igualar el partit fins a l’empat final enmig d’una successió d’intents fallits.

Victòria en els penals

En els penals, Bale va fallar el primer llançament del Madrid, però una parada de Courtois i dues fallades de l’Arsenal li van donar el triomf als de Zidane, que jugarà davant de l’Atlètic de Madrid l’últim de la pretemporada als Estats Units, la matinada de divendres a dissabte (02.00 hores).