ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'Atlètic paga 25 milions a l'Espanyol pel defensa Mario Hermoso

El club blanc-i-blau es reserva un 20% d'una futura venda del central, que no sent pressió per suplir Godín

marcosl49116604 mario hermoso holds up his new shirt after signing for atlet190718154915

marcosl49116604 mario hermoso holds up his new shirt after signing for atlet190718154915 / Manu Fernandez

1
Es llegeix en minuts

L’Atlètic de Madrid ha anunciat aquest dijous el fitxatge del defensa Mario Hermoso, procedent de l’Espanyol, per a les pròximes cinc temporades, per reforçar l’eix de la defensa, però també com a alternativa al lateral esquerre, després de l’acord assolit per les dues entitats per al seu traspàs.

"No tinc pressió per substituir Godín. Per a mi és un repte, perquè ell era un emblema", ha dit Hermoso, que no està espantat davant del desafiament que se li presenta al Metropolitano. Al ser preguntat sobre el seu passat al Madrid, ja que es va formar en les categories inferiors blanques, la seva resposta va ser contundent: "El respecte es guanya al camp".

Després d’unes setmanes d’intenses negociacions, els dos clubs s’han posat d’acord. El club blanc-i-vermell tenia des de fa temps el ‘sí’ del futbolista, a qui només li quedava un any més de contracte amb l’Espanyol, que l’havia de traspassar ara perquè no marxés gratis d’aquí uns mesos.

L’entitat blanc-i-blava percebrà pel traspàs del jugador 25 milions d’euros, a més de quatre milions en variables fàcilment assumibles en funció del seu rendiment esportiu i un percentatge del 20% en el cas d’una futura venda. La meitat d’aquesta quantitat haurà de ser abonada al Reial Madrid, que mantenia el 50% dels drets del jugador.

Opció no executada

Notícies relacionades

El Madrid tenia una opció preferencial per Hermoso, però Zidane no volia el central. Així que se n’anirà l’Atlètic, on es converteix en la vuitena incorporació per al nou curs, rere els defenses Felipe Monteiro (Porto), Renan Lodi (Paranaense) i Kieran Trippier (Tottenham); els centrecampistes Marcos Llorente (Reial Madrid) i Héctor Herrera (Porto) i els davanters João Félix (Benfica) i Ivan Saponjic (Benfica B).

Mario Hermoso va arribar a l’Espanyol fa dues temporades, ha arribat a la internacionalitat amb la selecció espanyola absoluta i s’ha convertit en un dels futbolistes més cotitzats de LaLiga.