COPA AMÈRICA

Messi s'acomiada de la Copa Amèrica amb una targeta vermella

L'Argentina s'està imposant a Xile per 2-0 al descans en el partit pel tercer lloc

L'estrella del Barça ha tingut una picabaralla amb Medel, que també ha sigut expulsat

zentauroepp48966257 argentina s lionel messi  center left  and chile s gary mede190706222703

zentauroepp48966257 argentina s lionel messi center left and chile s gary mede190706222703 / Victor R Caivano

1
José María Expósito

L’argentí Leo Messi i el xilè Gary Medel han sigut expulsats en el minut 36 del partit que enfronta les seves seleccions pel tercer lloc de la Copa Amèrica 2019. Al descans, l’albiceleste s’està imposant a Xile per 2-0, amb gols de Sergio Agüero i Paulo Dybala.

És la primera expulsió del jugador argentí en la seva cinquena participació en una Copa Amèrica i s’ha produït en una baralla amb el jugador xilè, en la qual l’àrbitre paraguaià va interpretar que havia respost a l’agressió de Medel. L’argentí prova d’anar a buscar una pilota que es perd per la línia de fons protegida per Medel. Messi li dona una lleu empenta a l’entendre que l’ha obstaculitzat i acaben encarats. Messi no defuig el rival, però és aquest qui fins a tres vegades li colpeja pit contra pit i cada vegada amb més força. El col·legiat paraguaià Mario Díaz de Vivar ha optat per fer fora tots dos.

Messi, el nom del qual va ser corejat pels aficionats argentins i brasilers a les grades de l’Arena Corinthians de São Paulo, va abandonar el terreny de joc tres minuts després de veure la vermella, mentre es xiulava la decisió.

Debut convuls

Messi, que mai ha sigut expulsat amb el primer equip del Barça, només havia vist dues vermelles en la seva carrera com a professional, totes dues el 2005. La primera va ser jugant amb el Barça B a Segona Divisió per protestar un penal. La segona, sis mesos després, es va produir precisament el dia del seu debut amb l’absoluta argentina en un amistós contra Hongria. ‘La Pulga’ va substituir Lisandro López i 40 segons després va ser expulsat pel col·legiat, que el va acusar d’haver donat un cop de colze a un rival.