mercat d'estiu

Rodrigo paga 70 milions a l'Atlètic i vola al City de Guardiola

rodrigo-atm

rodrigo-atm / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Efe

El centrecampista internacional espanyol Rodrigo Hernández va completar aquest dimecres la seva marxa de l’Atlètic de Madrid amb el pagament de la clàusula de rescissió de 70 milions d’euros a LaLiga, segons van confirmar fonts de l’organisme i el mateix club blanc-i-vermell, per marxar rumb al Manchester City.

Minuts abans de les 14.00 hores, quatre persones, representants legals del futbolista i del conjunt anglès, van acudir a la seu de LaLiga per dipositar l’import de la clàusula del migcentre, que es desvincula del conjunt blanc-i-vermell per afegir-se al projecte de Pep Guardiola al City, tot i que el seu fitxatge encara no és oficial.

Sobre les 17.00 hores, l’Atlètic ho va confirmar de forma oficial en la seva pàgina web: "LaLiga ha comunicat aquest dimecres a l’Atlètic de Madrid que Rodrigo Hernández, representat per un apoderat, i representants del Manchester City han comparegut a la seu de l’organisme futbolístic a fi d’exercir la clàusula de rescissió del futbolista".

"El Manchester City ha dipositat l’import de la clàusula de rescissió per compte del jugador. D’aquesta manera, el jugador ha extingit de forma unilateral el contracte laboral que el vinculava al nostre club fins al 30 de juny de 2023", va afegir.

Assumit des del 18 de juny

Era una sortida comunicada pel futbolista i assumida per l’Atlètic des del 18 de juny passat, quan va aclarir tots els dubtes que havia tingut l’últim mes i mig per prendre la decisió que la seva carrera seguiria a Anglaterra, a les ordres de l’entrenador Pep Guardiola, insistent en el seu fitxatge, i al Manchester City.

Se’n va de l’Atlètic. És la cinquena baixa de l’equip de Diego Simeone per a la nova temporada, junt amb els defenses Lucas Hernández, traspassat el març passat al Bayern Munic per 80 milions d’euros; Diego Godín i Juanfran Torres, que van acabar contracte el 30 de juny, i Antoine Griezmann, que pagarà la seva clàusula de rescissió de 120 milions per marxar al Barcelona aquest estiu.

Fitxat fa un any al Vila-real, per tornar al club del qual va sorgir del planter, Rodrigo només ha jugat una campanya al primer equip de l’Atlètic, amb 47 partits disputats dels 51 del seu conjunt. Només Antoine Griezmann i Ángel Correa, amb 49 i 48 duels, respectivament, el superen aquest curs en nombre d’enfrontaments.

Notícies relacionades

42 dels quals han sigut de titular –només Griezmann i el porter Jan Oblak han partit més vegades des de l’onze inicial que ell–, amb un total de 3.650 minuts, temps afegits inclosos, i tres gols en l’únic curs a l’Atlètic del migcentre, que va complir 23 anys el 22 de juny i que ha sigut internacional en set ocasions amb la selecció espanyola, des del seu debut el 23 de març del 2018.

Abans va jugar al Vila-real, en què va militar tres anys al primer equip amb un total de 84 partits oficials i dos gols.