Futbol

Menotti: «Hi ha dirigents que esperen que l'Argentina quedi eliminada»

«Ni el Flaco Cruyff ni Guardiola avui haurien donat voltes a aquesta història de la selecció Argentina», va opinar l'exentrenador de l''albiceleste'

caratul menotti

caratul menotti

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Per fi va parlar César Luis Menotti. L’actual director de Seleccions Nacionals no va anar al Brasil a acompanyar l’equip que participa en la Copa Amèrica i que és blanc de furibundes crítiques pel seu acompliment. No van faltar crítiques per la seva absència i Menotti va respondre des de Buenos Aires. El ‘Flaco’ va dir que s’ha quedat a la capital argentina per qüestions de salut. “Hi ha dirigents que esperen que l’Argentina quedi eliminada, no en tinc cap dubte”.

En declaracions a la TV Fox Sports, el tècnic campió del món amb l’‘albiceleste’ el 1978 va declarar: “L’Argentina ha d’improvisar i hi ha una utilització política de les crítiques. Es critica un projecte de seleccions que començarà ara, perquè quan jo vaig arribar només hi havia el president de l’AFA, per això em sorprenen els dirigents oportunistes que critiquen quan perd la selecció i mai se n’havien preocupat”.

Als 80 anys, Menotti sembla lluitar les mateixes batalles que fa quatre dècades quan dirigia el combinat nacional. “És incorrecte que els dirigents es recolzin en els resultats quan no han fet res per defensar la selecció Argentina”, va dir, sense especificar noms. “Es planteja que s’ha de recolzar en la selecció, no obstant, quan s’ha d’actuar no pocs dirigents no es comprometen a cedir als jugadors ni que sigui una vegada per setmana. Els neguen. ¿I llavors? Aquí hi ha responsabilitats que no poden transferir-se. Responsabilitats específiques de la classe dirigent que utilitza el doble missatge i que per descomptat acaba fent molt de mal”.

Notícies relacionades

Respecte a l’actuació de l’‘albiceleste’, que va perdre 0-2 amb Colòmbia i va igualar 1-1 amb el Paraguai, va expressar: “La selecció no va jugar bé, tot i que per moments sí que ho va fer. Si l’Argentina li guanyava 1-0 al Paraguai no estaríem parlant de res, cal deixar de banda el resultat. El projecte comença després de la Copa Amèrica”.

La paraula “projecte” és la que provoca a Buenos Aires interpretacions trobades. Menotti vol un full de ruta a mitjà i llarg termini en un país on impera la urgència pel resultat. I això, recalca, porta directe al fracàs. “Ni  Cruyff ni Guardiola avui haurien donat voltes a aquesta història de la selecció. Ni a ells els hauria anat bé. És una manera de dir, però reflecteix el present de gran complexitat que viu l’Argentina”.