EUROCOPA SUB-21

'La Rojita' es planta a semifinals amb una maneta a Polònia

La golejada (5-0) garanteix la presència d'Espanya als Jocs Olímpics de Tòquio 2020

zentauroepp48755819 deportes seleccion190622234320

zentauroepp48755819 deportes seleccion190622234320 / ALFIO GUARISE

1
Rafael Tapounet

La selecció espanyola necessitavagolejar Polòniaper assegurar-se el pas a les semifinals de l’Eurocopa sub-21 sense haver d’estar pendent del que passés en l’altre partit del grup, que enfrontava Itàlia i Bèlgica, i segellar, de passada, elpassaport per als Jocs Olímpics de Tòquio. I els nois deLuis de la Fuenteno només van estar a l’altura del repte i van complir els objectius, sinó quevan brodar un partit formidableque dispararà la moral de l’equip i reforça la seva candidatura a emportar-se el títol. El resultat final va ser de 5-0, però va poder ser bastant més ampli.

L’èxit es va forjar enuna primera part gairebé perfecta, en la qual el sistema ideat per De la Fuente per perforar la muralla polonesa, ambMikel Oyarzabal en la posició de fals 9, unes bandes hiperactives i arribades contínues dels jugadors de segona línia, va funcionar amb una eficàcia assassina. Els moviments de Dani Ceballos van obrir els camins per als dos primers gols de ‘la Rojita’, obra dePablo Fornals(en el minut 17) i Oyarzabal (en el 35), iFabián Ruizva posar el 3 al marcador cinc minuts abans del descans amb un sensacional xut des de fora de l’àrea (un premi més que just per al centrecampista del Nàpols, que aleshores ja havia estavellat dues pilotes a la fusta).

Una marxa menys

L’allau de joc ofensiu d’Espanya (més de 20 rematades en els primers 45 minuts) va remetre una mica en la segona meitat. No podia ser d’una altra manera, i més després que Oyarzabal hagués de retirar-se lesionat del camp en el minut 58. Però ni tan sols així va perillar la classificació espanyola, perquè, immediatament després de l’obligada substitució,Ceballos va transformar una falta des de la frontal de l’àreai va convertir en cendres la tímida reacció dels polonesos.

Aquí es va acabar un partit que va trobar el seu colofó en elcinquè gol, anotat per Borja Mayoraldesprés d’una notable jugada de Dani Olmo. ‘La Rojita’ serà a Tòquio 2020 i espera rival per a la semifinal de l’Europeu, que es disputarà dijous.