duel a la Copa Amèrica

El Brasil liquida el Perú 5-0 i recupera la seva imatge devaluada

L'equip que dirigeix Tité mostra una imatge diferent de la de les seves pàl·lides actuacions anteriors

CAF1341. SÃO PAULO (BRASIL), 22/06/2019.- El jugador de Brasil Filipe Luis (c) disputa el balón con Luis Advíncula de Perú, durante el partido Perú-Brasil del Grupo A de la Copa América de Fútbol 2019, en el Estadio Arena Corinthians de São Paulo, Brasil, hoy 22 de junio de 2019. EFE/Fernando Bizerra

CAF1341. SÃO PAULO (BRASIL), 22/06/2019.- El jugador de Brasil Filipe Luis (c) disputa el balón con Luis Advíncula de Perú, durante el partido Perú-Brasil del Grupo A de la Copa América de Fútbol 2019, en el Estadio Arena Corinthians de São Paulo, Brasil, hoy 22 de junio de 2019. EFE/Fernando Bizerra / Fernando Bizerra (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Finalment, el Brasil va treure múscul. Va liquidar el Perú 5-0, va quedar primer en el grup A i es perfila com a protagonista excloent de la Copa Amèrica. Després de dos partits en els quals havien exhibit una imatge fantasmal, l’equip que dirigeix Tité va mostrar una més gran jerarquia d’algunes de les seves individualitats i va millorar el funcionament col·lectiu.

El vencedor no havia començat bé. El públic que va atapeir l’Arena Corinthians es degués sorprendre davant del grau de nerviosisme que van mostrar les seves figures durant els primers minuts. El Perú semblava més assentat. Tocava i tocava la pilota davant del desconcert dels brasilers. Als nou minuts ja tenia Casemiro  amb una targeta groga. Als locals els va costar assentar-se. Però una vegada que van fer peu, es van tornar letals. Als 11 minuts, Coutinho va tirar un llançament de cantonada des de l’esquerra. Thiago Silva el va cabotejar des de la vora de l’àrea cap al centre i allà hi havia Casemiro per reivindicar-se amb el cap també. 1-0. L’àrbitre va demanar el VAR i l’estadi va tremolar. Va irrompre inesperadament l’amarg record dels dos gols anul·lats contra Veneçuela. No obstant, l’argentí Fernando Rapallini en va decretar ràpidament la validesa i el Brasil va respirar. A partir d’aquell moment es va disputar un altre partit.

Els peruans, esfondrats

Notícies relacionades

L’equip que condueix l’argentí Ricardo Gareca es va ensorrar davant d’un escenari que no estava entre els seus plans. El desordre va costar molt car. Als 18 minuts Firmino va aprofitar una mala sacada del porter Galesse que li va rebotar al cos i va sentenciar el 2-0.  En una ràfega, el Brasil havia aclarit tots els seus dubtes. Arthur es va fer amo de la situació. Per a súmmum, guanyava Veneçuela a Bolívia. Davant de la inesperada adversitat, la preocupació més gran del Perú va ser evitar una golejada més gran i així aspirar almenys a una de les places que s’atorguen als millors tercers de cada grup.

Però la "verd-i-groga" ja havia mostrat els ullals i en volia més. Als 31 minuts, Coutinho va assistir Everton, que, amb un tir fulminant, va posar el 3-0. La bomba de l’atacant de Gremio va tancar pràcticament el partit. Gabriel Jesus va ser a prop de la seva diana. Sobre el tancament de la primera etapa, Alisson li va treure a Trauco el crit de gol del coll i la il·lusió de reduir la bretxa. Als 53 minuts, Alves va augmentar les diferències després d’un esprint dels que solia fer al Barcelona.  Deu minuts més tard, Arthur, la figura, va amenaçar amb el cinquè. Li va tocar anotar-lo a William. I hauria pogut ser més si Gabriel Jesús no hagués errat el seu penal. Festejos a l’estadi. El Brasil va ser una màquina i va tornar a sentir-se el gran candidat a la Copa Amèrica.