duel definitiu

Deportivo-Mallorca, l'eliminatòria dels supervivents amb horari i on veure-ho

L'equip guanyador aconseguirà diumenge l'ascens a Primera

mallorca-entrenamiento

mallorca-entrenamiento

2
Es llegeix en minuts

El Deportivo i el Mallorca disputen aquest dijous –Movistar Partidazo, 21 hores– a l’Estadi Abanca-Riazor la primera entrega d’una final contra pronòstic i sense favorit clar que brindarà al guanyador acompanyar l’Atlético Osasuna i el Granada en el camí de Primera Divisió. La final que atorga el tercer bitllet per a ascendir i que tindrà la seva segona cita diumenge a Palma es pot considerar inesperada per diversos motius: el Mallorca va entrar en el 'play-off' l’any de la seva tornada a Segona després d’un curs en la tercera categoria del futbol nacional i el Deportivo, que aspirava a pujar directament, va accedir de rebot al 'play-off'.

Per als mallorquins, la temporada ja ha sigut un èxit passi el que passi en aquesta eliminatòria; per al Deportivo, l’ascens era un objectiu quan va començar el curs i és, pràcticament, una obligació per la seva situació econòmica. I és que en joc no només és competir en l’elit, sinó tenir, grosso modo, uns 45 milions d’euros més de pressupost el pròxim curs, una cosa que necessita el Deportivo per continuar afrontant amb garanties les seves obligacions de pagament.

Equip clau

El Mallorca ha sigut clau perquè el Deportivo hagi accedit a la promoció d’ascens, ja que en l’antepenúltima jornada de La Lliga 1/2/3 els corunyesos el van superar amb un penal en el minut 96 (1-0) que els va permetre, amb les ensopegades del Cadis i els resultats propis, reenganxar-se a la batalla per tornar a Primera.

Ara, amb l’equip balear com a rival, l’equip corunyès pretén aconseguir el mateix que en les seves dues anteriors temporades a Segona (2011/12 i 2013/14): recuperar en una campanya la categoria perduda, tot i que aquesta vegada no sigui amb un ascens directe. L’eliminatòria serà especial per a l’entrenador blanc-i-blau, José Luis Martí, balear de naixement, que va defensar com a jugador la samarreta del Mallorca i es va retirar en el conjunt vermelló.

Notícies relacionades

Amb ell, els corunyesos van recuperar el pols de l’ascens en les últimes jornades i van fer fora en la primera eliminatòria de la promoció el Màlaga (4-2 a Riazor i 0-1 a La Rosaleda), el més ben classificat dels quatre que es van ficar en el 'play-off'. Ara, l’objectiu és superar al cinquè de la fase regular i el Deportivo, que va ser sisè, recorda aquesta dada per treure’s pressió i no donar-se com a favorit en l’eliminatòria.

No en va, els dos equips van repetir marcadors com a local: 1-0 va guanyar el Mallorca a Son Moix i el Deportivo a Riazor, resultats, que, si es produïssin ara, donarien el passi als illencs (sense tirar penals) per la seva millor classificació en la competició. El deportivisme ha recuperat la il·lusió i acompanyarà l’equip després d’haver esgotat tot el paper que va posar en venda el club.

Alineacions probables

<span style="font-size: 1.6rem;"><strong>RC Deportivo:</strong> Dani Giménez; Bóveda o Simón, Duarte, Somma, Saúl García; Edu Expósito, Álex Bergantiños; Pedro Sánchez, Fede Cartabia, Borja Valle; i Carlos Fernández.</span>