EL 'PLAY-OFF' D'ASCENS A LA LLIGA SANTANDER

L'ascens a Primera: un premi entre quatre

El Deportivo-Màlaga d'aquest dimecres obre la lluita per l'última plaça lliure en la màxima categoria

malaga

malaga

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

Eldiumenge 23 de juny, just abans de la revetlla de Sant Joan, es coneixerà l’últim integrant de la pròxima Lliga de Primera Divisió. Després dels ascensosde l’Osasuna i elGranada queda per dilucidar una plaça per compensar els descensos del Rayo, l’Osca i el Girona.

El Màlaga, l’Albacete, el Mallorca i el Deportivo opten a aquest últim premi. Quatre clubs pugnaran a partir d’aquest dimecres per una recompensa que suposa la tornada a l’elit, una meta d’un enorme valor econòmic i sentimental per a unes aficions que esperen amb entusiasme les eliminatòries. 

Batalla a Riazor

L’equip andalús, que porta quatre triomfs consecutius, i el gallec obriran aquest dimecres (21.00 hores) el ‘play-off’ d’ascens a Riazor. Els dos equips van perdre la categoria fa just un any i ara confien a tornar a estar amb els millors. “Gairebé ho vam donar per perdut però al final vam fer una estrebada i la sisena plaça ens dona opcions de tot”, assegura Bergantiños, el capità del Depor, l’últim equip a segellar la seva classificació per a les eliminatòries. Els gallecs van deixar foraCadis Oviedo en el tram final. Ara queda el repte més complicat.

Depor i Màlaga van optar per un canvi a les banquetes que va acabar sent productiu. En els gallecs José Luis Martí va suplirNatxo González, mentre que en els andalusos Víctor Sánchez del Amo va substituirMuñiz. Serà, precisament, un partit especial per al preparador del Màlaga, amb passat en el club corunyès com a jugador i entrenador.

“Conec molt bé la casa. L’afició acompanya el seu equip en les cites importants. El Depor va passar per un moment convuls, però l’ha superat i ara és molt perillós”, va dir Víctor, que només aposta per un objectiu: “guanyar tots els partits”.

Entrades esgotades

Notícies relacionades

Riazor presentarà un ple total, igual que Son Moix, on se celebrarà aquest dijous l’anada de l’eliminatòria entre el Mallorca il’Albacete. L’equip balear no juga en la màxima categoria des del 2013, mentre que el manxec no ho fa des del 2005. 

En les eliminatòries computarà el valor doble dels gols en camp contrari, però en cas d’empat a tot (per exemple un 1-1 en els dos duels) no hi hauria penals, sinó que passaria el més ben classificat a la Lliga.