Ordre de detenció per a l'expresident de la federació afganesa de futbol per abusos sexuals a jugadores

La investigació va començar fa mesos després d'haver sigut acusat per futbolistes de l'equip nacional femení

zentauroepp48545142 files  in this file photo taken on december 31  2018 afghan 190609121119

zentauroepp48545142 files in this file photo taken on december 31 2018 afghan 190609121119 / WAKIL KOHSAR

1
Es llegeix en minuts
Efe / Kabul

Les autoritats afganeses van ordenar aquest diumenge la detenció del’expresident de la Federació de Futbol de l’Afganistan (AFF), Keramuddin Karim, investigat per les acusacionsd’abusos sexuals realitzades per diverses jugadores de la nació asiàtica, un dia després que la FIFA anunciés la seva suspensió a perpetuïtat. Karim està sent investigat des de fa mesos per les autoritats afganeses després d’haver sigut acusat per jugadores de l’equip nacional femení d’agressió sexual.

“La Fiscalia General afganesa (AGO) ha emès una ordre d’arrest contra l’expresident de la federació de futbol, Karim, després que aquest rebutgés diverses citacions de compareixença per continuar amb la investigació”, va afirmar a Efe un portaveu de la fiscalia, Jamshid Rasouli.

La font va afirmar que han demanat al Ministeri de l’Interior que Karim sigui detingut “el més aviat posible”

El Govern afganès va suspendre l’expresident i quatre membres més de la directiva de l’AFF el desembre del 2018 després que sortissin a la llum les acusacions de les jugadores.

Karim i els seus companys van abusar físicament i mentalment de les jugadores entre el 2013 i el 2018, van denunciar.

Notícies relacionades

L’ordre d’arrest arriba un dia després que la FIFA considerés Karim culpable d’infringir el Codi d’Ètica en l’article 23 (protecció de la integritat física i mental) i el 25 (abús de posició) i el suspèn per tota la vida de tota activitat relacionada amb el futbol, ja sigui administrativa, esportiva o de qualsevol altra, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

El futbol és juntament amb el criquet un dels esports preferits dels afganesos, però s’ha expandit en els últims 17 anys després que el règim dels talibans –que van prohibir completament els esports femenins– col·lapsés a causa de la invasió nord-americana.