EL LÍMIT SALARIAL PUJARÀ

L'Espanyol ampliarà el seu capital en 50 milions mitjançant conversió de deute

L'operació, a aprovar en la junta d'accionistes de la tardor, deixarà el deute entorn dels 40 o 45 milions

Gallego arenga l'afició en l'Aplec de Penyes: "Agafeu forces perquè us necessitem per al que ve"

aplec del cava

aplec del cava

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Espanyol prepara una ampliació de capital de 50 milions d’euros, segons ha explicat aquest dissabte el vicepresident de l’entitat catalana, Carlos García Pont, durant el 29è Aplec de Penyes, celebrat a Sant Sadurní d’Anoia.

El dirigent blanc-i-blau ha detallat el procés de l’operació. "És una cosa que ha de passar i ja es va parlar en la junta d’accionistes, ha de passar per la junta per una qüestió legal. Uns 50 milions d’euros del deute que té el club amb Rastar [l’empresa del president, Chen Yansheng] passaran a formar part del capital social", ha explicat, confirmant la informació publicada aquest diumenge per 'Sport'.

García Pont, a més, ha valorat els beneficis de l’ampliació. "Ens afecta en els interessos i el balanç tindrà una imatge diferent. Calculo que (després de l’ampliació) tindrem un deute del voltant de 40 milions els bancs el veuran molt millor, perquè comprovaran que Chen està compromès", ha analitzat.

Augment del límit salarial

D’altra banda, aquest moviment també afectarà el límit salarial de la plantilla de la temporada 2019-2020. "Afecta la campanya que ve", ha insistit. De fet, encara que l’ampliació s’hagi d’aprovar a la junta d’accionistes, prevista per a finals de novembre, LaLiga permet elevar-ne el límit davant d’aquesta previsió.

En el pla esportiu, el vicepresident ha recordat que el club "no està obligat" a vendre per necessitat. "Això ens permet créixer, no amb la velocitat inicial però sí amb una velocitat raonable", ha dit. El directiu blanc-i-blau ha apuntat que ara l’entitat té "més opcions" d’incorporar jugadors que abans.

Arenga de Gallego

Notícies relacionades

El flamant míster blanc-i-blau, David Gallego, ha arengat l’afició perquè recolzi l’equip en una temporada que es preveu complicada. "A l’afició se li han de donar les gràcies i felicitar-la per l’any tan espectacular que han viscut. Sabem que la direcció esportiva, els jugadors i el cos tècnic anterior van aconseguir una cosa que feia molts anys que no s’aconseguia, tornar a Europa 12 anys després", ha expressat el tècnic. "Crec que ha sigut un any molt exigent. Us convido a descansar, a agafar aire, a agafar força, perquè us necessitem per al que ve, una cosa molt exigent. Farem un sobreesforç i us necessitem descansadets perquè estigueu a mort amb nosaltres".

Gallego també ha esbossat el que l’afició pot esperar de la pròxima temporada. "Soc periquito, el nostre projecte és ADN periquito i sé el que sent l’aficionat. Això és el que farà el meu equip. Hi haurà una proposta que disfrutaran moltíssim, però si no t’hi sents identificat és molt difícil aconseguir objectius", ha explicat el míster. "Quan la gent vagi a l’estadi i en surti, independentment de victòries o derrotes veurà que aquest equip representa els seus valors", ha assegurat.