MUNDIAL FEMENÍ

França goleja Corea (4-0) en la jornada inaugural del Mundial

Les amfitriones presenten la seva candidatura al títol amb quatre gols de les jugadores del Lió, el campió d'Europa

jdomenech48531599 france s wendie renard  second from left  celebrates with te190607224741

jdomenech48531599 france s wendie renard second from left celebrates with te190607224741 / Alessandra Tarantino

1
Joan Domènech

França comença arrasant al Mundial femení que organitza. La festa d’inauguració va continuar amb un festival durant el partit, en una demostració de força sobre Corea del Sud (4-0) per deixar constància de la candidatura de l’amfitriona per al títol. Una cosa deduïble si a les files de l’equip coincideixen set jugadores del’Olympique de Lió, el tricampió dels últims anys de la Champions.

Tenir la futbolista més alta del torneig ajuda a solucionar problemes, tot i que no n’aparegués cap per a França durant el partit davant de la candidesa asiàtica, que no va rematar el marc local fins que faltava un quart d’hora per al final.

Celebració del primer gol francès. / CHRISTOPHE PETIT (EFE)

Wendie Renard (1,87 m) va marcar dos gols de cap als respectius córners que buscaven la seva figura, perceptible amb facilitat. Era un objectiu clar: la central destacava sobre manera sobre totes les futbolistes coreanes. Cap sobrepassava el 1,70 m. La més alta (1. 75 m) era la portera, M. J. Kim, i res va poder fer abans els nets i contundents cabotades de Renard que van ampliar l’avantatge local abans del descans. Wendy va ser elegida l’MVP del partit disputat alParc dels Prínceps de París davant de 45.261 espectadors.

El marcador ja s’havia obert aviat (m. 9), en una pilota robada a la banda per Amadine Henry, el centre de la qual va ser rematat en carrera per Eugénie Le Sommer, autora d’11 gols en els últims 11 partits amb la selecció. En un Mundial que bat rècords i marcarà una fita en el desenvolupament del futbol femení, també va disfrutar de la intervenció del VAR. En aquest cas, per anul·lar un gol en fora de joc de Griedge Mbock, també del Lió.

El 3-0 va deixar liquidat el matx i França va estalviar esforços davant de futures jornades. Va donar una mica de corda a les jugadores coreanes fins que Amandine Henry va tancar el marcador (m. 85).