Mundial França 2019

Les 10 estrelles a seguir en el Mundial de futbol femení

Alemanya, els EUA i França tenen les millors jugadores que es donen cita del 7 de juny al 7 de juliol a França

zentauroepp48503983 dep190606142831

zentauroepp48503983 dep190606142831 / Catherine Ivill - FIFA

5
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

La victòria de l’Olympique de Lió en la passada Champions League dona una clara mostra del que es pot esperar a nivell individual en el Mundial de futbol femení que se celebra precisament a França (7 de juny-7 de juliol). El conjunt gal, dominador absolut del futbol europeu, compta a les seves files amb una selecció de les millors jugadores del món a excepció de les nord-americanes, que tenen totes les seves jugadores a la lliga nacional (NWSL). 

Dzsenifer Marozsán (Alemanya), Wendie Renard (França), Lucy Bronze (Anglaterra) i Amandine Henry (França) són quatre de les futbolistes del Lió que estan cridades a liderar les seves respectives seleccions en aquesta cita. Se n’hi podria afegir d’altres de les presents en l’alineació del conjunt que va vèncer el Barcelona (4-1) com la francesa Le Sommer o l’holandesa Van de Sanden. 

Més enllà del conjunt francès, hi ha tres estrelles més a la lliga nord-americana que tenen els focus sobre elles: Álex Morgan, Lindsey Horan i Sam Kerr; dues jugadores del Barça sobre qui hi haurà molta atenció (Lieke Martens i Caroline Graham Hansen) i una golejadora holandesa triomfant en terres angleses, Vivianne Miedema. 

Les jugadores a seguir 

1- ÁLEX MORGAN (Estats Units). 

Álex Morgan / WNST

Davantera. 29 anys. Les marques internacionals es rifen la seva imatge pel que representa en el futbol. Sent una de les millors davanteres de l’últim lustre, la nord-americana ha liderat la lluita de les seves companyes per la igualtat salarial. En l’esportiu, va ser la màxima golejadora del campionat de la CONCACAF amb 7 gols per classificar-se per a aquesta cita. És la més jove al seu país a l’arribar als 100 gols com a internacional.

 La californiana  va realitzar un 2018 perfecte amb 19 partits internacionals en els quals va anotar 18 gols i va donar 3 assistències. 

2- DZSENIFER MAROZSÁN (Alemanya).

DZSENIFER MAROZSÁN / fifa

Centrecampista. 27 ANYS. Va ser la debutant més jove amb la selecció germànica amb només 15 anys. Ve de guanyar el triplet amb l’Olympique de Lió, on ha sigut elegida millor jugadora de la lliga francesa per tercera vegada consecutiva, mateixes vegades que ha guanyat la Champions League. Va ser reconeguda com una de les tres millors jugadores del món en el premi The Best de la FIFA. 

3- SAM KERR (Austràlia).

Sam Kerr / sam kerr

Davantera. 25 anys. Tercer Mundial, però és ara quan arriba consolidada com una de les puntes de referència. Ha guanyat les últimes dues lligues nord-americanes (NWSL) i la pilota d’or de la W-League. Davantera de molta potència i pocs dubtes de cara a porteria, cridarà l’atenció per les seves particulars tombarelles en les celebracions.

4- CAROLINE GRAHAM HANSEN (Dinamarca). 

Graham Hanseno / FIFA

Centrecampista. 24 anys. Principal carta de Noruega amb l’absència d’Ada Hegerberg i fitxatge estrella del FC Barcelona per a la temporada 2019/2020. Una lesió de gravetat li va fer perdre’s l’anterior Mundial. La jugadora del Wolfsburg lidera la selecció vencedora a la Copa Algarve. 

5- VIVIANNE MIEDEMA (Països Baixos). 

Vivianne Miedema / FEDERACIÓ HOLANDESA DE FUTBOL

Davantera. 22 anys. Va ser internacional absoluta amb tan sols 17 anys i va ser la gran promesa del futbol holandès. Ambidextra, va protagonitzar una gran Eurocopa el 2017 juntament amb la blaugrana Martens que els va valer el títol amb el qual dominen Europa. Va marcar en la semifinal i un doblet a la final davant de Dinamarca. Actualment juga a l’Arsenal, on ha sigut elegida millor jugadora del campionat.

 

6- AMANDINE HENRY (França).

Amandine Henry / FIFA

Centrecampista. 29 anys. És la directora del joc del país amfitrió. El país gal té molta qualitat en totes les seves línies, però destaca la presència de la capitana en la recuperació i el repartiment de joc. Va guanyar la Champions amb l’Olympique de Lió, va marxar a Portland (EUA) per guanyar-ho tot i va tornar a l’equip francès per continuar sent campió en totes les competicions.  

7- WENDIE RENARD (França).

Wendie Renard / FIFA

Defensa. 28 anys. El forrellat de la defensa i probablement la millor defensa del món. La seva altura, bona col·locació i velocitat la fan imprescindible a qualsevol equip.  Ha guanyat totes les lligues franceses des de l’any 2006 i és campiona de la Champions League en sis ocasions. 

8- LUCY BRONZE (Anglaterra).

Lucy Bronze / FEDERACIÓ ANGLESA DE FUTBOL

27 anys. Polivalent, pot jugar de lateral dreta o en el centre del camp. Velocitat i visió de joc la fan ser una de les millors jugadores d’Europa.  Després de destacar a la lliga anglesa amb Liverpool o Manchester City, va recalar al Lió el 2017, on ja sap el que és guanyar la Champions en dues ocasions.

 

9- LIEKE MARTENS (Països Baixos).

Lieke Martens / FEDERACIÓ HOLANDESA DE FUTBOL

Centrecampista. 26 anys. Va ser autora del primer gol de la història de la seva selecció en un Mundial (2015), va destacar a l’Eurocopa 2017 perquè va ser la millor jugadora del torneig i va guanyar aquell any el Premi The Best de la FIFA. Des del seu fitxatge pel FC Barcelona precisament no ha brillat tot el que s’espera d’ella, però els seus últims dos mesos de competició amb l’equip blaugrana dona esperances que pugui reprendre el lideratge de l’'oranje' en aquest Mundial. 

Notícies relacionades

10- LINDSEY HORAN (Estats Units)

Lindsey Horan / WNST

Centrecampista. 25 anys. Jugadora dels Portland Thorns, el 2018 va ser nomenada MVP de la lliga nord-americana. Durant la seva breu presència en el futbol europeu, el PSG, va marcar 46 gols en 58 partits. Des que va firmar el 2006 amb Portland, s’ha convertit en una peça fonamental per a la selecció nord-americana. És el seu primer gran escenari internacional.