"NO TINC PRESSIÓ"

Gallego: "Em sento preparat, conec l'ADN periquito"

El nou entrenador de l'Espanyol diu que "l'objectiu mare" és que l'equip se senti identificat amb la seva afició

david-gallego

david-gallego

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

En set anys ha viatjat de Regional a Primera Divisió. En set anys ha passat de dirigir el Súria a posar-se al capdavant de l’Espanyol. Però David Gallego, als 47 anys, no té cap mena de vertigen. Ni de bon tros. S'asseu a la cadira que va abandonar precipitadament Rubi camí del Betis, amb l’equip a Europa, però sense cap por. "Fa molts anys que em preparo per a això. És clar que em sento preparat, estic convençut que ho farem bé", ha dit el nou entrenador espanyolista, que ha estat a punt de plorar mentre parlava dels seus col·laboradors.

"Vull agrair públicament a Míster Cheng, al consell i a la direcció esportiva la possibilitat de ser el líder d’aquest projecte. És una il·lusió enorme liderar el projecte a casa meva", ha comentat David Gallego, que va arribar al club fa set anys acompanyat de Jordi Lardín, que aleshores era el director esportiu.

"És un somni, però és la meitat del somni. No s’acaba el somni sinó que hi vull estar molt temps" (Gallego)

"Soc una persona sentimental i molt emocional. És un somni, però és la meitat del somni. No s’acaba el somni quan hi arribes sinó que hi vull estar molt temps", ha indicat l’entrenador, que ha firmat per dos anys, incorporant una part del quadro tècnic que tenia al filial: Toni Clavero, preparador físic, i Carlos Castro, el seu segon.

"Hi ha un objectiu mare. És claríssim i imprescindible, és la mare del nostre projecte. Sabem quin és l’ADN periquito, humilitat, sofriment, compromís, solidaritat... Soc periquito, conec aquest ADN, és identitat, sentiment...".

Després, Gallego va ser molt més concret: "El meu objectiu número u és que la gent se senti identificada amb el seu equip", ha afegit, i ha recordat que "li agrada dirigir equips que siguin protagonistes amb la pilota". Va ser llavors quan va elevar el seu to de veu. "No soc semblant a ningú, tinc els meus matisos. Soc David Gallego, entrenador. Tot i que és evident que hi haurà una continuïtat en l’estil".

"No he parlat amb Rubi"

Notícies relacionades

Després de la seva experiència de dirigir l’Espanyol en el tram final de la temporada 17-18, va sumar 13 punts dels 15 possibles, Gallego ha admès que va aprendre "coses a nivell esportiu, a nivell de gestió i d’entorn". Però el seu desafiament més gran està per sobre del que és purament futbolístic: "¿Llistó alt? No firmo res, l’únic que vull aconseguir és que quan la gent vagi a l’estadi se senti identificada amb el meu equip i tingui passió per l’equip. Això està per sobre de guanyar o perdre".

"¿Em falta experiència? És clar. Però no tinc cap pressió. No fallarem" (Gallego)

Després, el nou entrenador de l’Espanyol ha admès que "no ha parlat amb Rubi", el seu antecessor en el càrrec, convençut, una vegada més, que no es deixarà impressionar per la situació. "No tinc cap dubte. He treballat molts anys per aprofitar l’oportunitat. No fallarem. Ho tinc clar. Cap dubte. ¿Em falta experiència? És clar. Faig 1,64, és mentida? Doncs, no. És clar que no tinc experiència, però ja veurem què passa. No tinc cap pressió"