Fitxatge blanc

El Madrid anuncia el fitxatge d'Eden Hazard

El futbolista belga firma per cinc temporades i costa 100 milions d'euros més variables

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Belgium Training - Belgium Football Centre  Tubize  Belgium - June 7  2019   Belgium s Eden Hazard during training   REUTERS Francois Lenoir

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Belgium Training - Belgium Football Centre Tubize Belgium - June 7 2019 Belgium s Eden Hazard during training REUTERS Francois Lenoir / FRANCOIS LENOIR (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

No per esperada i anunciada, fins i tot pel protagonista, l’arribada de Hazard al Madrid és menys transcendent per a un equip que no feia una inversió en una gran estrella mundial ja consolidada. La necessitat ha empès el Madrid a complementar la seva política forçada de joves talents amb l’arribada d’un jugador madur, capaç de liderar un equip, com ha demostrat en la seva carrera, primer a Lilla, i després a Londres al capdavant de l’atac del Chelsea.

El belga, que serà presentat dijous, 13 de juny, arriba a canvi de 100 milions d’euros, més variables, i firma per cinc temporades amb el club blanc.

El Madrid ha aprofitat una oportunitat de mercat, amb el contracte del belga a un any d’expirar, i el posicionament clar i nítid del jugador, que va demanar al Chelsea que atengués el seu desig de jugar en el club madrileny.

Malgrat tot, els 100 milions d’euros, més 40 en variables, en què s’ha fixat el traspàs és un èxit del Chelsea en la negociació per un jugador que, sense estar entre, per exemple, els candidats a la Pilota d’Or, aquest premi que tant prestigia el Madrid; pot acabar sobrepassant el cost dels fitxatges més ambiciosos de la història blanca, per sobre de Cristiano Ronaldo i Bale, quan podria haver arribat gratis la pròxima temporada.

Però el Madrid necessita Hazard, i el necessita ja, com més aviat millor, abans que s’iniciï l’estiu de manera oficial, per tapar com més aviat millor les vergonyes que va deixar a l’aire els resultats del curs.

Amb Hazard, a l’espera que noms com Bale o Isco comencin a pensar a sortir del Madrid, el nou projecte de Zidane adquireix un jugador de veritable primer nivell mundial, àmpliament contrastat, amb gana per fer el salt definitiu a l’olimp dels futbolistes històrics i amb el potencial per aconseguir-ho. Des de la seva velocitat fins al seu lideratge, el belga és un salt de qualitat i prestigi que el Madrid necessita com una ombra en un desert.

Notícies relacionades

A l’espera que es concreti l’arribada del lateral esquerre Mendy, el pròxim a arribar de forma oficial, per poc més de 50 milions d’euros, el Madrid 19-20 va prenent forma, a l’espera de les necessàries sortides, i a l’espera de la gran peça que doni sentit a tot des del centre del camp.

El desitjat és Pogba, però la seva situació contractual no afavoreix la seva sortida del Manchester United i, davant de la desorbitada xifra que podria demanar l’equip anglès, l’opció d’Eriksen, que ja es va postular per “fer un pas endavant” després de ser finalista de la Champions davant del Tottenham, guanya enters cada dia que passa.