En defensa del davanter

Bolsonaro sobre el cas de Neymar: "S'ha d'analitzar el context"

El líder de la ultradreta ja havia declarat prèviament el seu recolzament al davanter del PSG

Als psicòlegs brasilers els crida l'atenció la quantitat d'ocasions que l'excapità parla de sexe

Jair Bolsonaro  far-right lawmaker and presidential candidate of the Social Liberal Party  PSL   gestures at a polling station in Rio de Janeiro  Brazil October 28  2018  REUTERS Pilar Olivares      TPX IMAGES OF THE DAY

Jair Bolsonaro far-right lawmaker and presidential candidate of the Social Liberal Party PSL gestures at a polling station in Rio de Janeiro Brazil October 28 2018 REUTERS Pilar Olivares TPX IMAGES OF THE DAY / PILAR OLIVARES (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

El presidentd’ultradreta  Jair Bolsonaro sol desconcertar amb algunes de les seves intervencions públiques. "D’una manera conservadora i cristiana, aquest és el govern que més parla sobre sexe, i no per desmitificar-lo, cosa que seria benvinguda. La insistència a atacar la sexualitat evidencia, segons alguns experts, el biaix autoritari de la ideologia", va assenyalar la revista ‘Carta Capital’. El cas Neymar acaba de confirmar aquesta recurrència. En el marc de la seva visita a l’Argentina, l’excapità es va pronunciar sobre la denúncia per violació que pesa sobre l’astre futbolístic. “S’ha d'analitzar el context d’aquest cas", va dir l’excapità. "Ella (la denunciant) va confessar que havia creuat l’Atlàntic per fer l’amor amb ell. Però no sé què va passar una vegada tots dos van ser dins de l’habitació. Ell és un noi, tinc fills més grans i més petits que ell", va afegir.

Bolsonaro es va reunir a Buenos Aires amb el seu col·lega argentí Mauricio Macri, a qui va obsequiar una samarreta de la selecció brasilera amb el número deu a l’esquena. En comptes del nom de Neymar hi havia el del seu amfitrió.

La integració política i econòmica amb el seu principal soci del Mercosur li va interessar tant com la sort de l’astre del París Saint-Germain (PSG) a qui va visitar abans de viatjar a Buenos Aires a l’Hospital Ortopèdic i de Medicina Especialitzada de Brasília, al qual va ser traslladat després de patir una lesió al turmell dret que el va apartar de la Copa Amèrica. "El noi està en un moment difícil, però crec en ell", va fer saber Bolsonaro al país. No van faltar els que es van preguntar si el "moment difícil" al qual va al·ludir el president tenia a veure amb els contratemps esportius o amb el nou escàndol. 

Notícies relacionades

El futbol no és un tema menor per a l’excapità. Durant la campanya electoral que l’any passat el va portar a la presidència va rebre el suport no només de Neymar, sinó també de Ronaldinho, Lucas Moura, Cafú i Rivaldo, entre d’altres jugadors. La consagració del Palmeiras en el certamen paulista es va convertir mesos enrere en un acte públic del bolsonarisme. El president es va vestir amb els colors del campió, però també ho va fer altres vegades amb les samarretes del Flamengo, el Botafogo, el Vasco da Gama o del Rio de Janeiro.

 Dijous a la nit, i després del doble suport del mandatari, Neymar va declarar a la comissaria de repressió de crims d’informàtica (DRCI), a Jacarezinho, al nord de Rio de Janeiro, en el marc d’una investigació per un suposat delicte cibernètic després de divulgar a les xarxes socials part de la conversa i fotos íntimes de la dona que l’acusa de violació. "Vull agrair els missatges que vaig rebre dels fans, dels meus amics i de tothom. Em vaig sentir molt estimat. Només vull agrair l’afecte que m’heu donat", va dir el jugador a la premsa que l’esperava a la sortida.