PAGA LA CLÀUSULA DE RESCISSIÓ

Rubi deixa l'Espanyol per fitxar pel Betis

El club blanc-i-blau comunica finalment que l'entrenador català s'ha desvinculat de l'entitat

zentauroepp48214570 graf3567  cornell  el prat del llobregat  barcelona   18 05 190518215301

zentauroepp48214570 graf3567 cornell el prat del llobregat barcelona 18 05 190518215301 / Alberto Estevez

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Després de dies d’incertesa a causa de problemes per liquidar la seva clàusula de sortida al contracte amb l’Espanyol, Rubi s’ha desvinculat oficialment del club periquito i ja té via lliure per ser el nou entrenador del Betis  i ocuparà la plaça que va deixar lliure el criticat Quique Setién. Se’n va per dues temporades més una altra d’opcional.

El club blanc-i-blau ha informat que Rubi “ha abonat aquest matí la seva clàusula de rescissió”, tot i que no ha volgut anunciar-ne l’import, que està entorn dels 900.000 euros. Després, l’Espanyol ha revelat que “el mateix tècnic ja va comunicar la setmana passada al president Chen Yansheng” la seva decisió de marxar, mentre recorda que “en reiterades ocasions se li ha mostrat el recolzament a la seva aposta futbolística i li desitja sort en la seva nova etapa”.

Just quan l’Espanyol vivia els seus moments de màxima eufòria en l’última dècada després de colar-se en les competicions europees en l’última jornada, la decisió de Rubi va sacsejar l’entorn. Ningú imaginava, ni tan sols el mateix club, que el tècnic deixaria el seu projecte al primer any. “El que tenim que destacar d’aquesta temporada és la comunió entre l’afició i l’equip”, ha dit Carlos García Pont, vicepresident de l’equip blanc-i-blau. “Volem donar-li les gràcies a ell i a tot el seu cos tècnic”, ha afegit el directiu en un escarit missatge sobre Rubi.

Però Rubi ha escollit, finalment, el Betis atret per una oferta econòmica irrefusable, gairebé triplica el seu sou actual, a més d’un pla esportiu més potent, tement que a Cornellà-el Prat marxin aquest estiu els pilars de la seva obra esportiva: Mario Hermoso, Marc Roca i Borja Iglesias. Ha dirigit l’Espanyol en 44 partits, i ha sumat 16 victòries, 13 empats i 15 derrotes.

Gallego, o mirar a casa

Ara l’Espanyol ha de trobar un substitut de Rubi. I el més probable és que miri a casa abans que apostar per tècnics experimentats, com Pablo Machín (ex-Sevilla, ex-Girona) o el mateix Setién, que també figurava en la llista de candidats. El primer candidat és David Gallego, qui als seus 47 anys, s’enfrontaria al gran projecte esportiu de la seva carrera.

Notícies relacionades

“La direcció esportiva està treballant per trobar la persona que doni continuïtat a aquest projecte. Un projecte de planter, d’espanyolisme, humilitat i bon joc”, ha recalcat García Pont, sense donar, de moment, cap nom.

Però Gallego és el primer candidat. Ja va estar al primer equip en el tram final de la temporada 17-18 després de la destitució de Quique Sánchez Flores i va deixar una excel·lent impressió. Va sumar 13 punts dels 15 en joc i va aconseguir tres victòries fora (0-2 a Girona; 0-2 a l’Atlètic; 0-1 a l’Athletic) i una a casa (4-1 al Màlaga). Només va cedir un empat, també a casa, però davant de Las Palmas (1-1).  

Temes:

Betis Espanyol