tarifes pels núvols

Entre 500 i 1.000 euros, el preu de dues nits a Madrid a la final de la Champions

L'impacte econòmic del partit arribarà als 123 milions d'euros

Entre 500 i 1.000 euros, el preu de dues nits a Madrid a la final de la Champions

Rodrigo Jimenez

3
Es llegeix en minuts

La final de la Lliga de Campions de futbol, que es disputarà l’1 de juny al Wanda Metropolitano de Madrid, generarà un impacte econòmic de 123 milions d’euros, dels quals almenys 66 es quedaran a la capital, repartits en els sectors del lleure, l’allotjament, la gastronomia o la compra de “souvenirs”. I és que, segons ha assenyalat a Efe el coordinador de la Unió Empresarial per la Promoció Turística a Madrid, Vicente Pizcueta, s’espera l’arribada d’entre 60.000 i 70.000 seguidors anglesos, dels quals 34.000 han comprat l’entrada a través del club de futbol.

La final de la Lliga de Campions, que enfrontarà el Tottenham i el Liverpool, dos equips anglesos, ha doblat i fins i tot triplicat el preu per nit dels allotjaments hotelers, com és habitual en aquest tipus d’esdeveniments. De fet, Pizcueta calcula que passar dues nits pot suposar un desemborsament d’entre 500 i 1.000 euros tenint en compte només l’hotel i de fins a 2.000 euros per als qui hagin esperat fins a l’últim minut per realitzar la reserva.

L’ocupació

No obstant, aquests preus no són un impediment, ja que la capacitat hotelera de Madrid “es desbordarà i arribarà al 100%, mentre que la de la comunitat superarà el 90%”, segons pronostica Pizcueta. L’Associació Empresarial Hotelera de Madrid (AEHM) preveu una ocupació mitjana del 95% i confirma que tots els establiments que s’integren en l’associació tenen ja més del 90% de les habitacions reservades.

Quant a preus, l’AEHM assenyala que no podran tenir dades precises fins després de la final, però recorda que l’increment mitjà de les tarifes hoteleres va estar entorn del 200% en les últimes cinc finals de la Lliga de Campions en les quals hi va haver presència –i victòria– espanyola (Reial Madrid, 4, i Futbol Club Barcelona, 1).

Les plataformes

Meliá, en declaracions a Efe, ha assenyalat que els seus hotels es troben ja al 94% “tot i que les reserves continuen arribant” i actualment tenen un preu mitjà de 300 euros per nit per client, excloent les ‘suites’. No obstant, no només se’n beneficiaran els hotelers. Així, els amos de pensions fins i tot han quintuplicat els seus preus (de 50 euros a 250 euros, segons les dades que maneja la Unió Empresarial per la Promoció Turística a Madrid).

La plataforma Airbnb ha anunciat que acollirà més de 32.000 hostes anglesos durant la setmana de la final i, com a dada curiosa, ha elaborat una guia que remetran als clients en la qual els demanen una conducta responsable i els recomanen, entre altres opcions, menjar xurros o tapes a Carabanchel. Per fer front a l’arribada massiva de seguidors dels dos equips, les aerolínies han reforçat l’oferta i augmentat les rutes que connecten les illes britàniques amb Espanya.

Ryanair contractarà dos vols addicionals des de Liverpool, un de des de Dublín i tres des de Londres, mentre que Easyjet ha habilitat places addicionals per a 1.500 passatgers durant el cap de setmana. Iberia ha programat 17 vols addicionals, entre ells sis xàrter, i ha posat avions de més grans en les seves rutes regulars, 15, fins a sumar una capacitat de 15.617 passatgers.

El que gastarà cada anglès

Notícies relacionades

A aquests caldria afegir els viatgers procedents de les rutes que connecten Madrid amb Birmingham i Manchester, cosa que elevaria la xifra total de places d’Iberia a un màxim de 16.697 (si es reservessin totes). Per terra, Renfe traurà 300.000 places addicionals de Rodalíes, ja que l’1 de juny duplicarà les freqüències de les línies C1 i C10, que connecten la terminal T4 de l’aeroport de Barajas amb el centre de la ciutat, i la línia C4, que connecta Chamartín amb Sol i el sud de Madrid.

Així mateix, s’espera que cada seguidor anglès gasti una mitjana de 300 euros en els dos dies, tant en beure com en menjar, cosa que suposaria uns ingressos per al sector de la restauració de 18 milions d’euros, segons Pizcueta.