Dol a la Fórmula 1

Niki Lauda, tricampió de la Fórmula 1, mor als 70 anys

El 2018 Lauda va desenvolupar una infecció pulmonar per la qual va ser sotmès a un trasplantament de pulmó

82857f25-8f3a-4ba3-ac8a-d87a24a6030b-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expilot austríac Niki Lauda, triple campió del món de Fórmula 1, ha mort, segons va anunciar la seva família en un comunicat.

Si bé els parents no han detallat les causes de la defunció, en els últims anys la salut de Lauda havia anat empitjorant. El 2018 va interrompre les seves vacances a Eivissa després de desenvolupar una infecció pulmonar per la qual va ser sotmès a un trasplantament de pulmó.

Notícies relacionades

Niki Lauda ja havia sigut sotmès a altres operacions d’aquest estil. El 1997 i el 2015 va rebre trasplantaments de ronyó, en aquest últim cas gràcies a la donació de l’òrgan per part de la seva llavors nòvia Birgit, amb la qual després es va casar i va tenir bessons.

Coronat campió del món per primera vegada el 1975, Niki Lauda va enganyar la mort l’any següent en un accident d’horror en el Gran Premi d’Alemanya a Nürburgring, que el va deixar amb greus cremades. Malgrat això, encara capturaria més títols mundials el 1977 i el 1984.

Lauda, després de recuperar-se de l’accident que li va desfigurar el rostre junt amb el seu amic i rival de competència, James Hunt / Agències

El dia que Lauda li va dir NO a la mort