ADEU DEL GIRONA SENSE RETRETS

Eusebio: "Em fa molta ràbia, encara no ho he assimilat"

"Al no aconseguir aquests punts vam entrar en una situació de pressió, que potser m'ha coartat més del compte", admet el tècnic

jmexposito48022178 girona s spanish coach eusebio sacristan stands on the sidel190511202243

jmexposito48022178 girona s spanish coach eusebio sacristan stands on the sidel190511202243 / OSCAR DEL POZO

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

No estava sol en el seu adeu. No estava sol Eusebio Sacristán, ja exentrenador del Girona. A l’esquerra estava escortat per Delfí Geli, el president del club. I a l’altra punta de la taula teniaQuique Cárcel, el director esportiu. A la petita i embotida sala de premsa de Montilivi es distingia la figura d’Àlex Granell, el capità de l’equip. El jugador estava dempeus. A la primera fila, escoltant tot el que deia Ignasi Mas-Bagà, el director general del club.

"Em fa molta pena, em fa molta ràbia. Encara no ho he assimilat, encara...", deia l’extècnic del Girona sense entendre encara la caiguda d’un equip que se n’ha anat a Segona Divisió amb una recta final de temporada depriment sense poder articular cap solució fiable per detenir-lo.

"Ha arribat la roda de premsa que mai volia que arribés. És la primera així des que soc director esportiu", ha dit Cárcel, elogiant la tasca d’Eusebio. "El primer que sé quan començo a buscar entrenador és que l’era post-Machín serà una situació complicada", ha reconegut l’executiu del Girona. I tant que ho ha sigut, però per a les dues parts. Machín se’n va anar al Sevilla a la recerca de nous desafiaments i ara està a l’atur. El Girona va voler créixer sense el tècnic sorià i ara és a Segona.

"El primer responsable de tota aquesta situació soc jo. Ho sento de tot cor" (Quique Cárcel, director esportiu del Girona)

"Eusebio és una persona esplèndida, difícil de trobar en aquest món del futbol. Ho sento així. És una persona honrada. El primer responsable de tota aquesta situació soc jo", ha dit Cárcel. "Soc el gran responsable de tot això, ho sento de tot cor", ha afegit després el director esportiu del Girona, mentre Eusebio reconeixia que "el final ha sigut dramàtic, dur, una autèntica pena. Però el camí ha sigut molt bonic".

"En les últimes jornades, l’afició m’ha donat a entendre que no estava gaire contenta de com he fet les coses. L’afició és sagrada. He d’entendre el seu missatge" (Eusebio)

Després, ha entrat en l’anàlisi del camí que ha portat el Girona a Segona. Després de completar 24 punts en la primera volta, només n’ha sumat 13 en la segona. Va guanyar el Leganés 10 jornades abans del final i es va quedar amb 34 punts. Després, la caiguda. "Em sap molt de greu no haver-ho aconseguit", s’ha lamentat Eusebio en un llarg i serè discurs en què no hi ha hagut cap retret cap a les altres coses. Si de cas, autocrítica.

Renunciar a l’any de contracte que li quedava

Notícies relacionades

Estava, com ell mateix ha reconegut, "en el club ideal", però va rebre un missatge decisiu. "Vam entendre que és el moment d’un canvi. En les últimes jornades, l’afició m’ha donat a entendre que no estava gaire contenta de com he fet les coses. L’afició és sagrada. He d’entendre el seu missatge", ha recalcat l’entrenador, que va renunciar a l’any de contracte que li quedava amb el club de Montilivi.

També ha entès Eusebio que hi va haver un moment, just després de la victòria a Butarque, que el Girona es va ficar en problemes. "Aquesta situació de pressió ha fet que potser no pogués treure el millor de mi o que no tingués més serenitat per prendre millors decisions de les que he pres jo", ha explicat l’exentrenador del Girona. "Potser aquesta sensació m’ha pogut coartar més del compte", ha necessitat Eusebio