fora del campionat

Confirmada la sanció per tres anys al Reus

El Tribunal Administratiu de l'Esport desestima el recurs del club i manté el càstig

aguasch46374179 reus  pere serra190214130110

aguasch46374179 reus pere serra190214130110

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) ha desestimat el recurs del Reus contra la seva expulsió temporal durant tres anys de la competició, dictada pel Jutge de Disciplina Social de LaLiga el gener passat. Fonts del TAD van confirmar a Efe la decisió ferma del tribunal de mantenir la sanció de tres anys, adoptada el dia 10 passat i comunicada aquest dilluns al club, que podria ara acudir a un jutjat i recórrer en la via contenciosa administrativa.

Notícies relacionades

El jutge de Disciplina Social de Laliga va decidir el 18 de gener passat suspendre tots els partits del Reus i després, el dia 28, la suspensió temporal per tres anys de l’equip i una multa econòmica de 250.00 euros. Per dictar aquesta sanció, el jutge va estimar que havia quedat acreditat l’incompliment per part del Reus dels deures amb els seus jugadors en forma d’impagament de mensualitats de salari, amb la greu conseqüència que sis d’ells van haver d’abandonar l’equip.

El jutge de LaLiga va imposar la sanció en el seu grau mínim, tres anys –l’instructor de l’expedient en sol·licitava cinc– i va tenir en comptel’especial gravetat dels fets comesos, atenent a la seva envergadura i efectes sobre els mateixos jugadors, així com la imatge de la competició professional i la reincidència. El Reus va apel·lar després al TAD i va demanar la suspensió cautelar de la sanció, reclamació que li va ser denegada per aquest tribunal, que ha tornat a resoldre en contra del club català, ara en situació de concurs de creditors.