PENÚLTIMA JORNADA DE LLIGA

Girona s'hi juga continuar sent de Primera a la visita del Llevant

L'equip d'Eusebio rep al conjunt granota obligat a guanyar per evitar que altres resultats consumin aquest diumenge el descens

jmexposito48022178 girona s spanish coach eusebio sacristan stands on the sidel190511202243

jmexposito48022178 girona s spanish coach eusebio sacristan stands on the sidel190511202243 / OSCAR DEL POZO

3
Es llegeix en minuts
Jordi danés

Descendits matemàticament l’Osca i el Rayo, queda ja només una plaça que porta a Segona A i cinc equips implicats a dues jornades del final (Girona, 37 punts; Valladolid, 38; Llevant, 40; Celta, 40 i Vila-real, 40). Tots ells depenen de si mateixos, però la clau pot estar en el partit d’aquest diumenge a Montilivi (18.30 hores, Gol). L’equipd’Eusebio Sacristán se salvarà sumant els sis punts (Llevant i Valladolid), però sobre les 20.20 d’aquest diumenge pot estar matemàticament sentenciat. 

Si el Girona perd davant del Llevant, el Valladolid guanya a Vallecas, el Vila-real puntua davant de l’Eibar i el Celta a San Mamés, el descens dels catalans serà matemàtic. I si empaten, virtual. Perquèno guanya un sol goal average. Ho té perdut davant del Valladolid. I tot i que el tindria empatat amb els altres rivals directes, no hi ha manera d’arreglar la diferència de gols general en una sola jornada: -14 el Girona, -8 el Llevant, -7 el Celta i -4 el Vila-real.

Vestidor unit

Eusebio va comparèixer aquest dissabte en la roda de premsa prèvia al partit acompanyat del capità de l’equip, Àlex Granell. “Hem volgut estar junts en el moment decisiu”, va apuntar el tècnic. “I transmetre el missatge que estem preparats i que les sensacions són molt positives. Tots estem convençuts que farem el pas que ens acosti a l’objectiu i tots volem posar el nostre gra de sorra. I sabem, perquè així ho sentim, que l’afició, la ciutat i la província també”, va afegir Eusebio. 

Àlex Granell va arrodonir les paraules del míster apuntant que la consciència al vestidor per donar-ho tot davant d’aquesta final és absoluta: “Serà una d’aquelles tardes que generen passió i amor pel club. Afrontarem el partit amb el màxim entusiasme i amb tot el coratge”. Granell es va mostrar convençut que la victòria no s’escaparà. “Ens va costar molt arribar a Primera Divisió i no ho deixarem escapar”.

Eusebio va confeccionar unallista de 24 jugadors. No va deixar ningú fora. “Tots els jugadors volen ser en aquest partit i tots han entrenat”. No obstant hi ha un descart segur perquèBorja García està sancionatamb dos partits. Tot i que el Girona va recórrer a Apel·lació, que no s’ha pronunciat, l’objectiu és que a Borja li treguin un partit i pugui ser a Mendizorrotza. 

El dubte de Stuani

Les grans novetats de la llista són Mojica i Aday. El colombià no ha jugat en tot el curs i aquesta setmana ha rebut l’alta. També el de Sentmenat. Serà més fàcil veure Mojica a la banqueta que a Aday. Eusebio, no obstant, haurà de descartar cinc peces.

Peròel gran interrogant és Stuani. Sense el seu ‘pitxitxi’, les possibilitats del Girona de guanyar el partit i arribar viu a l’última jornada disminueixen. “El cor té molt a dir. Ell vol jugar i el partit també requereix que sortim amb tot”. Eusebio no va aprofundir gaire en l’individual i va parlar més del col·lectiu. També va apuntar que a la Champions s’han donat dos desenllaços inesperats dels quals el Girona també pot aprendre: “Ens ha demostrat que les emocions s’han de tenir molt presents i que et poden portar a aconseguir situacions impossibles si creus i tens determinació. Aquesta és la nostra intenció”.

Notícies relacionades

Tampoc va parlar del rival, tot i que el Llevant espanta. Sobre tot el seu atac, amb jugadors comBardhi, Rochina, Mayoral, Jason i especialment Morales. Els blaugranes, amb 55 gols (20 més que el Girona), són elcinquè equip més golejador de la Lliga. Els blanc-i-vermells, en canvi, tenen unadependència gairebé absoluta de Stuani i Portu: entre tots dos han marcat 11 dels 12 gols anotats per l’equip en els últims 16 partits. Una frenada ofensiva que ha costat molt car a l’equip, que té un pèssim balanç de 3 punts de 24 de possibles i que tampoc està traient profit de l’estratègia. 

Motivació sense precipitació

“El camí per ser forts ofensivament és el mateix que vam recórrer davant del Sevilla [únic triomf blanc-i-vermell en 8 jornades]. Hem d’anar contra el partit amb la determinació que el vam fer perquèsabem que demà és el dia. I estar convençuts que tenim arguments per a això perquè els tenim. La motivació és màxima, però hem de saber gestionar-la i regular-la perquè no es converteixi en nerviosisme i precipitació”.