ACABA LA PREMIER

City o Liverpool: un de dos

Guardiola visita amb el seu equip el Brighton amb la il·lusió de revalidar el títol mentre els vermells reben el Wolves a Anfield

jdomenech48099416 file photo  soccer football   premier league   manchester ci190511193257

jdomenech48099416 file photo soccer football premier league manchester ci190511193257 / Phil Noble

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Premier ha de resoldre el problema operatiu d’entregar el trofeu de campió. Necessitarà dos exemplars per complir la tradició a la mateixa hora i a una distància de gairebé 450 quilòmetres. Un copa serà a Brighton i l’altra a Liverpool, on hi haurà els dos únics candidats per emportar-se-la a casa –és igual a qui li toqui la rèplica o l’original– després de la formidable pugna que han mantingut.

A les 16 hores començarà l’últim episodi de l’apassionant temporada de la Premier amb elBrighton-Manchester Cityi elLiverpool-Wolves. L’equip dePep Guardiolava per davant (95 punts a 94) i visita un rival (17è) salvat del descens. El deJürgen Klopprebrà Anfield un altre rival que tampoc s’hi juga res, però que és setè. El City pot revalidar el títol, una cosa que no ha passat en l’última dècada en el torneig anglès.

“Sabem el món on vivim i sabem que serem jutjats. Ja vam veure a la Lliga de Campions quan vam ser eliminats que tothom destrueix l’equip, destrueix l’entrenador, destrueix el club...”. La reflexió de Pep Guardiola

La destrucció de les crítiques

“Sabem el món on vivim i sabem que serem jutjats”, va explicar Guardiola, amb la naturalitat de qui s’ha trobat moltes vegades davant de moments definitius, amb més triomfs que derrotes. Ja vam veure a la Lliga de Campions quan vam ser eliminats que tothom destrueix l’equip, destrueix l’entrenador, destrueix el club...”.

Guardiola, evidentment, no es va queixar. “Estem en la situació ideal: celebrarem el títol o felicitarem el Liverpool”, va assegurar el tècnic deSantpedor, que va qualificar de“somni”el privilegi que el City depengui d’ell mateix per sumar la segona Lliga consecutiva –la quarta en vuit anys– quan va arribar a estar a 7 punts del Liverpool al gener. Els citizens han encadenat 13 victòries seguides.

El Liverpool s’ha quedat en 8, i els 5 empats li van fer perdre l’avantatge que hi havia obtingut. Els vermells no guanyen la Lliga des de 1990, quan encara no era ni la Premier. Anfield encara és una festa des de l’eliminació del Barça per 4-0 a la Champions dimecres passat. L’equip està a un pas dels dos títols més importants. Se’ls ha de guanyar.

“Madrid és increïblement car, està clar, però anar a Bakú per a una final de l’Europa League és molt divertit. Realment no sé què van esmorzar els tipus que van decidir això”. Els pensaments Jürgen Klopp

Disgust amb les finals

Notícies relacionades

Encara fresc el record de la miraculosa nit, com van titular tots els mitjans britànics, Liverpool parla sobre la final de la Champions. I la del’Europa League, que serà igual d’anglesa amb l’Arsenal-Chelsea. “Madrid és increïblement car, està clar”, va dir Klopp. “Però anar a Bakú per una final de l’Europa League és molt divertit. Realment no sé què van esmorzar els paios que ho van decidir”, va afegir sobre l’elecció de la capital de Azerbaidjan per acollir l’altra finalel 29 de maig. Ni des de Londres hi ha un vol directe.

Mauricio Pochettinova corroborar que els preus dels vols i els hotels a Madrid eren “una bogeria” i va dir que tenia problemes per trobar lloc per a la seva família. ElTottenhamtanca la Lliga amb l’opció de quedar tercer (repl’Everton) però necessita que el Chelsea perdi a Leicester.