LLIGA IBERDROLA

No hi va haver miracle per al Barça: l'Atlètic conquista la seva tercera Lliga consecutiva

Les blaugranes necessitaven guanyar a Tenerife i que les matalasseres perdessin, però van fracassar en els dos objectius

jmexposito48024621 graf3936  san sebasti n  gipuzkoa   05 05 2019   las jugador190505163908

jmexposito48024621 graf3936 san sebasti n gipuzkoa 05 05 2019 las jugador190505163908 / Gorka Estrada

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

No hi va haver miracle per al Barça a la Lliga Iberdrola. L’Atlètic no va fallar i amb el seu triomf davant de la Reial Societat amb un 'hat trick' d’Esther González (1-3) va segellar ahir la seva tercera Lliga consecutiva. L’equip blaugrana necessitava guanyar a Tenerife en l’última jornada i que les matalasseres perdessin, però no va passar ni una cosa ni una altra. El Granadilla, entrenat per un 'vell amic' del Barça, Pier Luigi Cherubino, va sorprendre el conjunt català (1-0), que segons arribaven les notícies de Zubieta va començar a pensar en la final de la Champions del pròxim 18 de maig, contra l’Olympique de Lió.

El somni blaugrana semblava complicat atesos els números de l’Atlètic en aquesta Lliga: ha guanyat tots els partits excepte els dos duels contra el Barça, que van caure del costat català. Als 14 minuts Esther ja havia avançat les campiones davant de la Reial (un partit que es repetirà dissabte a la final de la Copa) i als 45 va sentenciar el títol. Per quan la Reial va reduir diferències, María José havia rematat moralment l’equip de Lluís Cortés a Tenerife, illa de tan bons records per al club blaugrana però que aquesta vegada no els va somriure.

"Si volem guanyar lligues en un futur, hem de competir millor en aquests camps", va reclamar el tècnic blaugrana després de la derrota. Cortés va intentar que les seves pupil·les s’aïllessin del que passava a Zubieta, però les notícies van arribar al Municipal de la Palmera de San Isidro. "Encara que no volíem, influeix. Per la meva banda, no ho sabien, però és possible que ho sabessin per un altre costat. Tot i que no vulguis, és normal que pugui afectar i que no juguis amb la mateixa il·lusió", va reconèixer el míster, que va demanar passar pàgina ràpid per centrar-se en l'històric partit que espera contra el Lió en dues setmanes: "Hem de ser autocrítics, però no ens podem distreure ni un segon d’un objectiu gaire ambiciós com és la final de la Champions: Hem de continuar treballant per competir com millor puguem".

Pier es 'reconcilia' amb Buyo

Notícies relacionades

El Granadilla es jugava repetir la històrica quarta plaça aconseguida la temporada passada, i ho va aconseguir. "Els equips de Tenerife han demostrat que lluiten amb honradesa i professionalitat", va dir Pier, que 27 anys després de marcar-li el gol al Madrid que va posar en safata la Lliga per al Barça de Cruyff, es va convertir en botxí blaugrana. "Potser he firmat les paus amb Buyo", va fer broma després de ser mantejat per les seves jugadores, ja que era el seu últim partit al club canari.

Les blaugranes acaben a sis punts de l’Atlètic una Lliga en què han pagat les ensopegades davant d’equips a priori inferiors, com la derrota a casa contra l’Sporting de Huelva, al qual l’Espanyol va derrotar ahir per 2-1 per acabar a la novena plaça. El Màlaga i la Fundació Albacete van perdre la categoria.