EL PARTIT DE L'RCDE STADIUM

Un Espanyol imperial passa per sobre de l'Atlètic en el seu millor partit de la temporada

Godín, en pròpia porteria després d'una carrerassa de Pedrosa, i Borja Iglesias (2) aviven el somni europeu dels periquitos

rpaniagua48009711 soccer football   la liga santander   espanyol v atletico ma190504172834

rpaniagua48009711 soccer football la liga santander espanyol v atletico ma190504172834 / ALBERT GEA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El millor Espanyol de la temporada va emergir a Cornellà per passar per sobre de l’Atlètic i mantenir viu el somni europeu (3-0). L’equip periquito va firmar una segona part per emmarcar davant del subcampió de Lliga, aquest rocós bloc que havia sumat 18 dels últims 21 punts. Només havia perdut en aquest tram al Camp Nou. Aquest dissabte també va caure al feu blanc-i-blau davant d’un Espanyol imperial que va estrenar la samarreta de la pròxima temporada en gran. El conjunt de Rubi es col·loca a tres punts de la setena plaça de l’Athletic, que aquest diumenge visita un Valladolid obligat a guanyar si vol seguir a Primera.

Una carrerassa immensa de Pedrosa culminada amb el gol en pròpia meta de Godín i dos gols més de Borja Iglesias, el primer amb una definició perfecta després d’una passada preciosa de Melendo (m. 52) i el segon al transformar un penal de Juanfran sobre Puado (m. 89), van catapultar un Espanyol que suma set jornades sense perdre. Als periquitos els queda visitar el Leganés i rebre la Reial Societat en l’última jornada, dos rivals que no es juguen res.

La constància de Rubi

Com va avançar Rubi en la prèvia, si els blanc-i-blaus aconsegueixen el ple i acaben amb 53 punts podrien assaltar perfectament aquest setè lloc, una cosa que semblava una utopia a començaments d’any, quan més d’un va dubtar de la solvència del projecte de Rubi, un magnífic entrenador que està trobant el premi a la seva ambició i constància.

Es pot utilitzar l’excusa que l’Atlètic havia perdut al·licients després de confirmar-se el títol del Barça, però seria injust rebaixar els mèrits d’un Espanyol sublim. El guió va poder canviar en el minut 2 quan Morata va aprofitar una badada d’Hermoso i es va plantar sol davant de Diego López. L’internacional va tornar a mostrar la seva clàssica ineficàcia en la rematada amb els peus i el meta gallec va desbaratar l’ocasió, com va fer després en un tir de Lemar (m. 41).

Una galopada de 87,8 metres

L’Espanyol no havia generat gran cosa fins que Pedrosa es va disfressar d’Usain Bolt i va mirar a l’horitzó amb ganes de menjar-se el món. Va començar a córrer amb la pilota i no va parar. Ningú va poder frenar-lo. El lateral va avançar fins a 87,8 metres en una galopada fantàstica que va acabar amb un centre desviat per Godín cap a la seva porteria.

L’equip treia el cap al clàssic repte d’haver de conservar un avantatge després d’avançar-se al marcador. En aquest mateix context van volar 25 punts durant el campionat, però aquesta vegada va passar el contrari. Els blanc-i-blaus es van desbocar amb un joc excels comandat pels jugadors màgics del planter: Marc Roca i Melendo.

Un Atlètic penós

Notícies relacionades

L’Espanyol va dominar, va disfrutar i es va fer un homenatge de futbol al més pur estil de Rubi. Els canvis de Simeone, mentrestant, només van servir per empitjorar el seu equip, que va oferir una imatge penosa a l’última mitja hora. 

El Panda va marcar el segon i Oblak va evitar una golejada més gran en tirs de Darder (m. 65) i Borja (m. 69). Pedrosa va continuar amb el seu espectacular partit martiritzant el caduc Juanfran, que va tancar la seva nefasta actuació amb el penal que va suposar el 3-0. Només el Madrid havia batut en tres ocasions l’Atlètic en aquesta Lliga. 

Espanyol, 3; Atlètic, 0

<strong>Espanyol</strong>: Diego López (7); Rosales (7), Naldo (7), Hermoso (8), Pedrosa (9); Granero (7), Marc Roca (8), Darder (8); Melendo (9), Borja Iglesias (9), Wu Lei (6). Tècnic: Rubi (9). Canvis: Puado (7) per Wu Lei (m. 78); Víctor Sánchez (sq) per Rosales (m. 85); Segio García (sq) per Melendo (m. 90).