FUTBOL SALA

Dídac i Ferrao fiquen el Barça a la final de la Copa del Rei

Els blaugranes s'imposen en semifinals al Movistar Inter (4-5) i tornaran a jugar-se el títol amb el Jaén Paradís Interior

jmexposito48009720 graf3189  ciudad real  04 05 2019   el p vot brasile o del f190504184228

jmexposito48009720 graf3189 ciudad real 04 05 2019 el p vot brasile o del f190504184228 / Mariano Cieza

4

Amb el seu triomf per 4-5 davant delMovistar Inter en semifinals, el Barça Lassa va confirmar aquest dissabte el seu idil·li amb la Copa del Rei i la seva bona ratxa davant els de Jesús Velasco, als quals ja es va imposar fa una setmana en la Champions. Els blaugranes, vigents campions, buscaran aquest diumenge el seu sisè títol coper després de superar el seu màxim rival després d’una portentosa actuació del porter Dídac i del pivot Ferrao, determinants perquè els madrilenys, almenys, haguessin aconseguit alguna cosa més, en els millors minuts de la segona part.

De la mateixa manera, el partit va començar trepitjant més al camp contrari el conjunt de Torrejón de Ardoz, però sense perill, tret d’una sacada de falta que va treure Ricardinho i el tir d’Ortiz, que va repel·lir Dídac en el primer minut de joc. La rèplica la va oferir Ferrao als 3 minuts de partit, després d’una retallada i un llançament que va aturar Jesús Herrero.

Poc es va poder comptabilitzar fins al minut 6, quan un tir de Gadeia se’n va anar fora per poc, a causa que els equips es coneixen prou i poc deixaven a la improvisació. En el minut 9, una falta de Daniel va ser llançada alt per Lozano, com a resposta del Barcelona, i al minut següent Joselito va obligar Jesús Herrero a estirar-se.

El joc de 3-1 amb Ferrao sempre crea problemes, com va passar en el minut 10, amb un xut del brasiler que Herrero va enviar a córner. La sacada la va aprofitar Ferrao per pujar el 0-1 al marcador. El mateix Ferrao va marcar el 0-2, en el minut següent, després de culminar un contraatac ràpid.

La rèplica la va oferir el Movistar amb un xut d’Humberto que se’n va anar al pal, en aquell mateix minut 11. La pressió de Ricardinho va donar els seus fruits amb una pilota que va rebotar en el portuguès, per batre Dídac, en el minut 13, després d’un desallotjament de Leo Santana. Dos minuts després, el Movistar Inter va cometre la cinquena falta. Malgrat aquesta circumstància, l’afany dels madrilenys no va desistir en la recerca de la igualada, i per això van mantenir el seu joc en 3-1 i amenaçaven amb algunes sortides esporàdiques. Pola en el 18 va poder sorprendre Dídac, a la sortida d’un córner llançat per Bebe, tot i que es va trobar amb una bona resposta del meta català.

En aquests dos últims minuts es va incrementar la intensitat madrilenya i Ricardinho va tornar a trobar-se amb Dídac. L’última jugada dels primers 20 minuts la van protagonitzar Bebe i Pola, que a punt van estar de culminar l’estratègia de sacada de falta després d’un temps mort de Jesús Velasco per preparar-la.

L’inici de la segona part va continuar amb el joc en 3-1 per part del Movistar Inter, amb Solano al pivot, idèntic al que oferia el Barcelona amb Ferrao. En el minut 22 una falta a Solano la va llançar malament el cordovès, i en la següent Ferrao se’n va anar de Carlos Ortiz per enviar-la fora.

Pola la va tenir per al conjunt madrileny, tot i que una altra gran intervenció de Dídac va evitar el gol en el minut 23. I segons després, una ràpida sortida per la banda esquerra d’Adolfo va aconseguir batre Jesús Herrero i va pujar l’1-3 al marcador, amb rèplica i encert per part de Daniel en el minut següent, el 25, amb gol a prop de la línia de meta.

Aquí es va animar el joc, que ja no estava tan encotillat, amb tres accions que va desviar Dídac, que va necessitar assistència mèdica en l’última, en la qual es va lesionar momentàniament. Eren els millors minuts del conjunt madrileny, que en aquesta fase del partit posava més afany sobre el parquet del Quijote Arena.

En el minut 29, el Barcelona va cometre la seva cinquena falta, cosa que va condicionar qualsevol nova acció antireglamentària del conjunt d’Andreu Plaza, com va passar el 31 amb doble penal, als 10 metres, llançat per Gadeia i que va desviar el meta blaugrana Dídac, que ja era el millor jugador dels actuals campions i evitava una vegada i una altra la igualada d’un Movistar Inter que dominava el joc.

Ricardinho va aconseguir una pilota en la línia de passada del Barcelona, en el minut 34, però no la va encertar amb el seu tir, tal com va passar amb Ferrao a la següent acció. En el minut següent, el mateix Ricardinho va fer una falta amb targeta a Aicardo, que va llançar Sergio Lozano, sobre Dyego, perquè Esquerdinha batés Jesús Herrero i anotés el 4-2, que acostava a la final els catalans.

En el minut següent Lozano va cometre una infracció sobre Gadeia, i el mateix brasiler va llançar el doble penal, al fons de la xarxa (3-4). Va ser el moment en què Jesús Velasco va ordenar els seus jugar de cinc, amb Bebe com a porter jugador. Ricardinho, de nou, en el 38, per dues vegades va fer lluir-se Dídac. Jugant de cinc, en l’últim minut, una pilota robada per Sergio Lozano va servir per col·locar el 3-5, encara que una última acció de Solano va pujar el definitiu 4-5 al marcador.

La final d’aquest diumenge (18.30 hores. Cuatro) serà la mateixa que la de l’any passat, ja que el Jaén Paradís Interior va tombar l’Aspil Vidal Ribera Navarra (3-8).

Movistar Inter, 4 - Barcelona Lassa, 5

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>Movistar Inter: </strong>Jesús Herrero (P), Humberto, Daniel, Ricardinho i Ortiz. Després van sortir Jesús (PS), Bebe, Pola, Solano, Marcel, Borja, Gadeia, Rafael Rato Marlon.</span>