ALLAU A LES ROCOSES

Recuperats els cossos dels alpinistes desapareguts al Canadà

david-lama

david-lama

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els cossos dels muntanyencs austríacs David Lama, Hansjörg Auer i el nord-americà Jess Roskelly van ser recuperats aquest diumenge per les autoritats canadenques a Howse Peak, a l’oest del país.

Els tres muntanyencs, considerats com entre els millors del món, van desaparèixer dimarts passat quan una allau els va sorprendre a l’intentar escalar la cara est de Howse Peak. Parks Canada, l’organisme encarregat de la gestió del Parc Nacional Banff on es localitza Howse Peaks, va assenyalar en un comunicat que “el diumenge 21 d’abril els cossos dels tres alpinistes van ser recuperats”.

“Parks Canada estén les nostres sinceres condolences a les seves famílies, amics i éssers estimats”, va afegir l’organisme públic. Les autoritats canadenques no van poder procedir abans a la recuperació de les restes dels tres alpinistes a causa del perill de noves allaus i les males condicions meteorològiques, amb forts vents i precipitació.

Rocoses canadenques

Howse Peak és una muntanya de 3.395 metres considerada com una de les més difícils de les Muntanyes Rocoses canadenques. La ruta est de Howse Peak no va ser oberta fins al 1999.

Notícies relacionades

El primer senyal d’alarma el va donar dimecres el pare de Roskelly, també un conegut alpinista, John Roskelley, quan el seu fill no li va contactar, com estava previst, el dia anterior. Roskelly va advertir Parks Canada de la falta de comunicació amb els alpinistes. L’organisme va enviar aquell mateix dia un helicòpter a sobrevolar la zona que va detectar clars senyals d’allaus i equip d’escalada.

Tot i que Parks Canada no ho va voler confirmar als mitjans de comunicació, John Roskelly va declarar dijous al diari ‘The Spokesman Review’ que el personal de l’helicòpter també va albirar el cos d’un alpinista. Roskelley també va afirmar al diari que el seu fill, de 36 anys d’edat, Lama, de 35, i Auer, de 28, “estan morts, no estan desapareguts”.