04 d’abr 2020

Anar al contingut

tragèdia a la muntanya

Desapareixen tres dels millors alpinistes del món després d'una allau al Canadà

David Lama, Hansjörg Auer i Jess Roskelly, donats per morts

Desapareixen tres dels millors alpinistes del món després d'una allau al Canadà

Els alpinistes austríacs David Lama, Hansjörg Auer i el nord-americà Jess Roskelly estan desapareguts al Canadà i presumiblement morts després d’una allau a les muntanyes Rocalloses canadenques quan escalaven el Howse Peak. Parks Canada, l’organisme públic a càrrec del Parc Nacional de Banff, on hi ha el Howse Peak, va informar a Efe que "tenint en compte la valoració de la situació, es presumeix que els tres membres del grup han mort".

Segons Parks Canada, dimecres, després de no rebre notícies dels tres alpinistes, considerats entre els millors del món i que tenien planejat atacar la cara est del Howse Peak, el seu personal va sobrevolar l’àrea i van descobrir indicis "de múltiple allaus i restes d’equip d’escalada". "Parks Canada estén les seves més sinceres condolences a les famílies, els amics i els éssers estimats dels tres muntanyencs", va afegir el comunicat.

En aquests moments, les autoritats canadenques no poden procedir a la recuperació de les restes "per noves allaus i les perilloses condicions a la zona": forts vents i precipitacions que, al seu torn, incrementen el risc de més allaus.

Mitjans locals van informar a primera hora de divendres de la desaparició dels tres alpinistes després d’una allau al Howse Peak, una muntanya de 3.395 metres, considerada com una de les més difícils de les muntanyes Rocalloses canadenques.

La ruta que els tres muntanyencs van utilitzar per atacar el Howse Peak no va ser oberta fins al 1999 per la seva dificultat. 

Temes: Muntanyisme