DISCRIMINACIÓ RACIAL

Racisme a Itàlia: ultres del Càller esbronquen Moise Kean

El davanter de la Juventus no va tolerar els càntics racistes dels ultres 'rossoblues' i s'hi va enfrontar al celebrar el gol

aguasch47610381 cagliari  italy   april 02   moise kean of juventus celebrat190403131028

aguasch47610381 cagliari italy april 02 moise kean of juventus celebrat190403131028 / Enrico Locci

2
Es llegeix en minuts
Iván Adler

Moise Kean, la joia italiana de 19 anys, va fer el segon gol perquè la Juventus derrotés el Càller (0-2) com a visitant. No obstant, lamentablement, el focus del triomf va ser un altre tema que es va emportar els títols de les portades dels diaris de l’endemà. Kean va haver de patir càntics racistes, discriminatoris i provocacions dels ultres del Càller durant tot el partit i, quan el davanter va marcar el gol en el minut 85, es va enfrontar als ultres en la celebració, després de posar-se en forma d’estàtua i obrint els seus braços, la qual cosa va produir la ira i l’increment de racisme per part dels fanàtics 'rossoblues'.

Semblava que no en tenien prou els ultres del Càller, que fins i tot van llançar un got des de les grades que no va arribar a impactar al jove KeanMassimiliano Allegri, entrenador de la Juventus, es va referir al final del matx a la desagradable situació que es va viure alSardegna Arena, el camp del Càller. "Com és habitual, hi ha alguns imbècils, però també persones normals. Els no civilitzats s’han d’identificar amb les càmeres i no els haurien de deixar entrar més", va sentenciar el míster.

No obstant, tant Allegri com el defensa Leonardo Bonucci, no van estar d’acord amb la reacció de Kean en la celebració del gol. "Ha d’evitar una mica de joia i un gest massa gran. Hem de tenir respecte per l’oponent", va expressar el tècnic. Bonucci, per la seva part, va dir que Kean "sap que quan marca un gol ha de pensar a celebrar-lo i abraçar-se amb els seus companys" i que "la culpa és compartida al 50%, ja que Moise no hauria d’haver fet el que va fer i l’afició rival tampoc hauria d’haver reaccionat d’aquesta manera".

Però no és la primera vegada que succeeixen actes racistes al camp del CàllerBlaise Matuidi ja havia patit aquests càntics i xiulets el 2018, i també va rebre insults en el partit d’ahir. Al francès se’l va veure enfadat en gran part del partit i va demanar l’àrbitre que intervingués. Però el partit només es va aturar després del gol de la joia d’Itàlia a causa del tumult que es va generar després de la seva celebració.

Qui va haver d’intervenir va ser el president del Càller, que va exculpar el seu club de la provocació racista i va assegurar: "Si hagués marcat Bernardeschi, hauria passat el mateix. Fins al segon gol no va passar res. No facin la cosa més gran". I va afegir: "Kean estava equivocat, fins i tot m’ho van reconèixer els seus propis companys de la Juve. El Càller rebutja les acusacions de racisme", va finalitzar.

Notícies relacionades

La cosa no va acabar allà i després va continuar a les xarxes socials. Moise Kean va pujar la foto de la celebració del seu gol al seu compte d’Instagram, acompanyat de la següent frase: "La millor manera de respondre al racisme. #SayNoToRacism". Matuidi també va pujar una foto al seu compte amb el mateix lema.

Són reiterats els casos de discriminació i racisme a Itàlia. El va patir Balotelli bastantes vegades, i a finals de desembre passat li va tocar a Kalidou Koulibaly, defensa del Nàpols, que el va patir per part dels ultres de l’Inter al Giuseppe Meazza. La federació italiana havia sancionat el club de Milà, però encara no se sap si intervindrà en el cas de Moise Kean.

Temes:

Juventus Racisme