LES FINALS DE LA COPA DEL MÓN D'ESQUÍ

Suïssa guanya la prova per equips en un emocionant paral·lel

Andorra hi participa com a equip convidat i cau en la prèvia

zentauroepp47363601 from l  norway s leif kristian nestvold haugen and switzerla190315133832

zentauroepp47363601 from l norway s leif kristian nestvold haugen and switzerla190315133832 / JAVIER SORIANO

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Suïssa ha demostrat la seva condició de potència de l’esquí alpí i s’ha imposat en un emocionant eslàlom paral·lel per guanyar la prova per equips de la Copa del Món. La pista de l’Àliga, al sector del Tarter de Grandvalira (Andorra), ha tancat aquest divendres les seves portes (l’Avet, a Soldeu, agafarà el relleu dissabte i diumenge) amb una espectacular modalitat que reuneix homes i dones (dos per país) en quatre baixades en pista curta amb eliminació directa, que sovint es decideix per centèsimes en cas d’empat a dues victòries.

Suïssa, que perdia per 0-2 la final davant de Noruega, ha remuntat gràcies a la subcampiona olímpica Wendy Holdener i a Daniel Yule i s’ha imposat per 37 centèsimes, demostrant així la seva solidesa com a equip. Suïssa ja va guanyar el títol mundial a Are (Suècia) fa un mes i també la primera edició olímpica d’aquesta modalitat que posa els esquiadors davant el seu mirall, que es va celebrar a Pieonchang (Corea del Sud) el 2018.

Notícies relacionades

En l’anomenada final petita, Alemanya s’ha imposat al Canadà per 3-2, després que els seus dos esquiadors hagin empatat en la primera baixada (fet que dona un punt a cadascun). El Canadà, per cert, ha sigut l’equip que ha eliminat l’amfitriona Andorra, que ha disfrutat d’una invitació en aquesta única prova. Els andorrans han perdut per 3-1 en la ronda prèvia, aconseguint un punt de la seva millor esquiadora, la veterana Mimi Gutiérrez.

Els esquiadors espanyols, en canvi, són els grans absents en aquestes finals, ja que ni individualment ni per equips han tingut la més mínima presència al país veí del Pirineu.

Temes:

Esquí Andorra