LES FINALS DE LA COPA DEL MÓN

Puchner dona la sorpresa en el descens femení de Grandvalira

zentauroepp47330912 andorra la vella  andorra   march 13   l r  viktoria rebensb190313131809

zentauroepp47330912 andorra la vella andorra march 13 l r viktoria rebensb190313131809 / David Ramos

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Si el descens masculí ha sigut per a un experimentat especialista, l’italià de 29 anys Dominik Paris, el femení ha caigut de part d’una il·lustre principiant, l’austríaca de 26 anys Mirjam Puchner, que ha escollit un bon dia per aconseguir la seva segona victòria en la Copa del Món. Partint amb un dorsal alt (18 de 21 participants), Puchner s’ha imposat a les finals de la Copa del Món de Grandvalira (Andorra) amb un temps de 1.32.91 minuts, només 3 centèsimes per davant de la veterana alemanya de 29 anys Viktoria Rebensburg i 8 centèsimes més ràpida que la suïssa Corinne Suter, que havia sortit la primera.

Una llarga aturada d’un quart d’hora per atendre la lesionada Cornelia Hütter (Àustria) va beneficiar les sis esquiadores que van sortir darrere, que van trobar una pista de l’Àliga, al sector del Tarter,  més ràpida perquè la neu s’havia refredat. Això ho va aprofitar Puchner per donar la sorpresa, ja que únicament havia pujat una vegada a un podi important, amb la victòria en el descens d’altres finals de la Copa del Món, les del 2016 a Saint-Moritz (Suïssa). Rebensburg, campiona olímpica de gegant a Vancouver 2010, que ja es veia amb la victòria a la mà, es va haver de conformar amb el segon lloc en una especialitat en què mai ha aconseguit un triomf.

Globus de Cristall per a Schmidhofer

Notícies relacionades

Les esquiadores que lluitaven pel Globus de Cristall (el trofeu que acredita els millors de la temporada) en descens s’han vist apartats del podi. L’austríaca Nicole Schmidhofer només necessitava un 15è lloc per mantenir el lideratge, i s’ha limitat a acabar (ha sigut onzena). L’altra aspirant, una altra austríaca, Ramona Siebenhofer, ha perdut les seves opcions a la meitat de carrera (ha estat a punt de caure) i ha sigut 19a, acabant tercera en la general, superada per la seva compatriota Stephanie Venier.

La prova, igual que la masculina, celebrada una hora i mitja abans, ha registrat una gran igualtat, ja que 11 esquiadores han entrat en el mateix segon a la meta, envoltada d’una grada plena, amb capacitat per a 1.000 persones.

Temes:

Esquí Andorra