MANCHESTER CITY - SCHALKE 04 (7-0)

El City celebra una festa i destrossa el Schalke

L'equip de Guardiola firma una extraordinària exhibició ofensiva per arribar als quarts de final

marcosl47323463 manchester city s argentinian striker sergio aguero chips sc190312221756

marcosl47323463 manchester city s argentinian striker sergio aguero chips sc190312221756 / OLI SCARFF

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

El City no va perdre el temps, i va arrasar amb una golejada espectacular. Tres gols en la primera meitat; quatre en la segona. El va liquidar per la via ràpida, abans fins i tot que s’acabés la primera.Pep Guardiolano volia sorpreses, i va apel·lar a l’eficàcia del Kun Agüero, el seu jugador més decisiu, per accedir als quarts de final de la Champions després d’aixafar el Schalke 04. En només vuit minuts, el conjunt anglès va segellar el bitllet, evitant qualsevol distracció; això sí, els dos primers gols els van haver de revisar amb el VAR. Va ser un veritable festival del City.

El conjunt anglès va arribar pel camí més senzill a la seva cita amb els vuit millors d’Europa. El primer va ser de penal després de ser determinat per la tecnologia. Va ser en aquell moment quan el Kun Agüero es va disfressar de Sergio Ramos per fer un llançament a l'estil Panenka que va entrar a poc a poc i suaument pel mig de la porteria, mentre Fahmann, la meta del Schalke, es deixava caure, ja burlat, a la seva esquerra.

A partir d’allà, la tempesta del City amb el Kun al capdavant de les operacions, acompanyat per la velocitat de Sterling i la seva precisió amb un subtil cop de taló. Era el pròleg d’un endimoniat segon gol perquè la pilota li havia quedat enrere, però el davanter argentí va saber esmenar-ho a temps per batre el porter alemany amb un tir que entrar entre les seves cames.

Festival del City

El festival del City encara no s’havia acabat en la primera meitat perquè Zinchenko va trobar un espai descomunal a l’esquena de la defensa del Schalke. Per allà va galopar un incisiu Sané per liquidar el partit i, per descomptat, l’eliminatòria. Del penal del Kun (m. 38) al gol de Sané (m. 43) només havien passat vuit minuts.

Però l’equip de Guardiola no es va aturar, i va arrencar en la segona meitat amb la mateixa actitud ofensiva com va mostrar el quart gol de Sterling, un altre jugador que es volia afegir a una nit tan festiva. Els tres davanters del City van trobar porteria i després va arribar el temps del descans per anar fent rotacions.

Notícies relacionades

No en tenia prou amb quatre gols i a través de la possessió de la pilota va aparèixer Bernardo Silva, un centrecampista que no estava a l’àrea, però va arribar en el moment just, per firmar el cinquè gol d’un City desfermat, que ja no tenia al camp ni David Silva ni tampoc el Kun.

Però la segona unitat no es volia perdre aquesta golejada històrica a l’equip alemany, com va demostrar el jove Foden amb un fantàstic sisè gol després d’una fantàstica passada de Sané. Encara quedava el setè gol, obstinat com estava el City que no s’acabés mai aquest partit.   

La fitxa del Manchester City - Schalke 04 (7-0)

<strong>Manchester City:</strong> Ederson (6); Walker (6), Danilo (7), Laporte (7), Zinchenko (8); Bernardo Silva (8), Gündogan (6), David Silva (7), Sterling (8); Kun Agüero (9), Sané (8).