LA JORNADA DE LLIGA

L'Espanyol sobreviu a Bilbao

Ferreyra va avançar els periquitos, però Raúl García va evitar el triomf periquito en plena allau dels bascos

rpaniagua47273903 graf1131  bilbao  08 03 2019   el delantero chino del rcd es190308214803

rpaniagua47273903 graf1131 bilbao 08 03 2019 el delantero chino del rcd es190308214803 / Luis Tejido

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Un cop de cap del persistent Raúl García a 10 minuts del final va evitar el triomf d’un combatiu Espanyol Bilbao (1-1). L’equip periquito facinc mesosque no guanya fora de casa. Només l’Eibar té pitjors números que el conjunt català en les seves sortides. La victòria a Osca del 21 d’octubre és l’única com a visitant d’un bloc que es va avançar aviat amb un gol del Chucky Ferreyra, però que va acabar fos a la Catedral. Podia ser pitjor. L’Espanyol va patir moltíssim en un desenllaç que va permetre prolongar una ratxa positiva desis partits sense perdre.

Quan un equip visitaSan Maméssap que l’exigència físicaserà màxima. El pols d’aquest divendres no va ser una excepció. L’Espanyol vasobreviurea Bilbao amb un partit seriós i convincent en defensa. L’atac va ser una altra cosa. El quadro català va treure petroli amb un gol en dos xuts a porteria i quatre centrades.

Prova de resistència

El seu rival, en canvi, va disparar sis vegades entre els tres pals i va posar 38 centres amb una allau final que va suposar una autèntica prova de resistència per als homes de Rubi. És cert que els periquitos continuen sense guanyar lluny de Cornellà i que un triomf acostava els llocs europeus, però el punt s’ha de donar per bo. Elbombardeigfinal de l’Athleticva ser dur. 

Li tocava al tècnic recompondre l’equip per lesimportantíssimes baixesen totes les línies. La greu lesió deDavid Lópezi les sancions deDarderiBorja Iglesiasobligaven a prendre decisions. Rubiva situarNaldoa l’eix central i va apostar perFerreyracom a ariet, mentre queMelendova endarrerir la seva posició per jugar d’interior.

Gol de Ferreyra

Davant els esperava unAthleticamb bones sensacions. Sumava quatre partits consecutius sense encaixar gols a casa. Li va durar poc aquesta estadística al conjunt bilbaí. Ferreyra, el davanter cedit pelBenfica, va avançar l’Espanyol en la primera pilota que li va arribar (m. 8). En la jugada també van tenir mèritGraneroiWu Lei, que va assistir l’argentí de cap. La rematada del punta va acabar amb la pilota a la xarxa, cosa que suposava una injecció de moral per a un equip amb grans problemes per marcar fora de casa.

Els periquitos, que fa cinc mesos que no guanyen fora, van patir davant un Athletic que va posar 38 centres

L’Athleticno va trigar a reaccionar i es va apropiar del domini total de la pilota. De l’Espanyol no hi va tornar a haver notícies en atac fins a uncop de cap de Wu Leiaturat perHerrerín(m. 38). També van buscar el gol per daltWilliams(m. 21) iIñigo Martínez(m. 31), però la millor ocasió la va protagonitzarSusaetaen una bona acció personal que va culminar amb un xut desviat per un atentDiego López(m. 46).

El canvi de Wu Lei

Notícies relacionades

La segona meitat es va obrir amb bones notícies per als periquitos. Williams, amb molèsties, es va quedar al vestidor i va entrarKodroal seu lloc. Sense Aduriz, també lesionat, la baixa del veloç davanter suposava un cert alleujament per a la defensa blanc-i-blava, a la qual esperava un autèntic examen. Rubi prescinidió de Wu Lei just després de desaprofitar una bona oportunitat (m. 59) iPuadova entrar pel xinès en aquest primer canvi que no va deixar gaire satisfets als periquitos.

HernániMelendovan ser els següents a abandonar el camp mentre l’Athletic arraconava els periquitos. HermosoiNaldo, els millors de l’Espanyol, es van multiplicar en els feines defensives fins queRaúl Garcíava acabar marcant després d’una meravellosa centrada amb l’exterior d’Ibai(m. 80). Els bascos no van afluixar, i van continuar pressionant sense parar a la recerca d’un triomf que no va arribar. 

Athletic, 1; Espanyol, 1

<strong>Athletic:</strong> Herrerín (5); De Marcos (7), Yeray (6), Iñigo Martínez (6), Yuri (6); San José (5), Dani García (4), Susaeta (6), Raúl García (7), Muniain (7);Williams (5). Tècnic: Gaizka Garitano (6). Canvis: Kodro (5) per Williams (m. 46); Beñat (6) per Dani García (m. 62);Ibai (7) per Susaeta (m. 74).