SEGONS 'LEVANTE EMV'

Abelardo estaria entre els extorsionats per la trama que va portar Toño a la presó

L'exblaugrana hauria realitzat dos pagaments a una xarxa que amenaçava els usuaris d'una web de cites de difondre les seves intencions

L'entrenador de l'Alabès hauria abonat prop de 30.000 euros als extorsionadors, que es creu que van recaptar més de mig milió

rozas46503312 pitu abelardo  en vitoria foto  emilio p rez de rozas190111175840

rozas46503312 pitu abelardo en vitoria foto emilio p rez de rozas190111175840

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

L’operació Lubido-Hezurra, que investiga possibles extorsions a usuaris d’una web de cites, tindria una altra cara coneguda en el món de l’esport a més de la del jugador del Llevant Toño García, acusat dels delictes de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, però seria al costat de les víctimes. Segons el diari ‘Levante EMV’Abelardo Fernández, entrenador de l’Alabès i exjugador de l’Sporting de Gijón i del Barcelona, en seria una.

El diari assegura que la investigació ha trobat dos pagaments, que ascendeixen a uns trenta mil euros, des d’un compte d’Abelardo al d’una de les ‘mules’, persones amb pocs recursos, que els capitostos de la xarxa utilitzaven suposadament per rebre els diners de les extorsions.

Pel que sembla, les víctimes contractaven una cita amb una prostituta que no arribava a produir-se, però els extorsionadors utilitzaven aquestes gestions per reclamar-los diners per no revelar als seus familiars aquestes gestions o fins i tot trobades inexistents.

Entre les amenaces va arribar a aparèixer la possibilitat d’enviar-hi "goril·les". Segons la investigació, hi ha prop de quaranta d’extorsionats de divuit províncies diferents i la banda podria haver recaptat mig milió d’euros.

El recolzament de l’Alabès

El club vitorià ha realitzat un comunicat en el qual ha recalcat el seu "total i absolut suport i recolzament" al seu tècnic, perquè els fets demostrarien que "es tracta d’una víctima i perjudicat per la presumpta xarxa d’extorsió". L’entitat demana respecte a l’entrenador i cuidar "el tractament de la informació", i explica que ha posat a la seva disposició "tots els mitjans personals i professionals" que pugui necessitar per exercir els seus drets.

El paper de Toño

Toño va sortir divendres passat de la presó després d’haver estat tres setmanes empresonat. La Guàrdia Civil va trobar més de quatre mil euros en efectiu en un registre al seu domicili, uns diners que el futbolista va atribuir a un amic, que seria un dels capitostos de la trama i que li havia demanat que l’hi guardés.

Notícies relacionades

Però, segons ‘Levante’, de les diligències enviades al Jutjat es desprèn que el futbolista seria un dels encarregats de blanquejar els diners de les extorsions. El lateral, que aquest dimecres s’ha entrenat per primera vegada amb els seus companys a la ciutat esportiva de Bunyol, va sortir en llibertat sense fiança, però ha de firmar cada quinze dies al jutjat.

 

Temes:

Alabès Futbol